Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean a discutat cu medicii și asistenții din cabinetele școlare pentru a se implica în faza a doua a campaniei de vaccinare. Potrivit edilului, se va apela în plus și la medicii de familie din Caransebeș și personalul acestora, evident contra cost, programul fiind de luni până duminică între orele 8-20!

Centrele de vaccinare din Caransebeș vor fi în incinta sălilor de sport de la Generală 8 și Liceul Decebal. „Evident că nu e o obligație din partea lor, dar condițiile actuale ar impune și prezența dumnealor, ne-ar ajuta foarte mult, din câte am observat reacția a fost pozitivă. Noi vom pune la dispoziție ca centre de vaccinare două săli de sport, este vorba de sala de sport a Școlii Generale 8, din spatele muzeului și de sala de sport de la Liceul Tehnologic Decebal din Pipirig. De dotarea acestora se ocupă Primăria Caransebeș în cooperare cu Spitalul Municipal, ele vor fi verificate din punct de vedere tehnic și medical de către ISU și DSP, astfel încât cred eu cel târziu de la începutul săptămânii viitoare să putem să debutăm și în Caransebeș cu etapa a doua de vaccinare pe care a propus-o Guvernul”, a declarat Borcean.

Legat de costuri, edilul Caransebeșului a precizat că Primăria va asigura costurile pentru dotări, salarizarea personalului implicat venind prin Casa de Sănătăte: „Costurile legate de dotare cred eu că nu neapărat ar trebuie lăsate în seama Guvernului, bineînțeles depinde de cât de mare este primăria. Am văzut reacția primarului Clujului, Clujul are un buget imens și cred că 100.000 de euro cât spunea că l-ar costa toată investiția pe perioada de vaccinare nu e o sumă prea mare. La Caransebeș, respectând proporțiile, sumele sunt mult mai mici, este vorba de dotări minime pe care noi deja le avem, calculatoare, frigidere normale. Evident nu m-ar deranja dacă toate acestea nu ar fi suportate din bugetul local, dar este o perioadă mai dificilă, trebuie să dăm și noi dovadă de solidaritate, costurile nu sunt foarte mari, cred că orice comunitate poate suporta aceste cheltuieli minime”.

Și pentru că tot s-a vaccinat recent, primarul Borcean a avut un mesaj și pentru scepticii care nu cred în vaccinul antiCovid. „M-am vaccinat, e o procedură foarte simplă, nu e deloc dureroasă. Tuturor scepticilor le transmit că acest vaccin cred eu este sigur, nu putem fi siguri sută la sută de absolut nimic, dar nici la celelalte vaccinuri pe care le-am făcut de-a lungul vieții la vremea respectivă nu existau comentarii, nici surse de informare, e adevărat, și mergeam pe încredere, pentru că trebuie să avem încredere și în știință, și în personalul medical. Nu cred că există o conspirație mondială să fie exterminată populația globului”, a concluzionat primarul Caransebeșului.

JCS-R.M.