Cei mai buni sportivi și antrenori din 2020 au fost premiați - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asociația Club LIONS Reșița KINDNESS, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Consiliul Județean Caraș-Severin, a organizat marți, 6 aprilie, la Sala Polivalentă, premierea celor mai buni sportivi și antrenori din județ, în anul 2020!

De la secția de atletism, sportivii care s-au remarcat în 2020 au fost: Narcis Mihăilă (locul I la Campionatele Naționale de marș pe timpul iernii, la seniori), Marius Cocioran (locul I la Campionatul Național, Buziaș, seniori și locul III la Campionatele Națianale pe timpul iernii, la seniori), Cristian Roiban (locul III la Campionatul Național al României în proba de 100 de metri, locul III la Campionatul Balcanic de seniori în proba de 4×100 metri, locul II la Campionatul Național U23 în proba de 100 de metri și locul III la Campionatul Național U23 în proba de 200 de metri), Daria Grigoroiu (locul I la Campionatul Național U20 de sală în proba de 60 de metri garduri, locul I la Campionatul Național U20 de sală în proba de 200 de metri garduri, locul II la Campionatul Național U18 de sală în proba de 100 de metri garduri și locul II la Campionatul Național U18 de sală în proba de 200 de metri garduri). Antrenori: Octavian Măzăran, Octavian Bârsanu și Ștefan Nagy.

De la secția de gimnastică s-au remarcat: Robert Pașca (locul I la Campionatul Național de seniori, la paralele, locul II la Campionatul Național de seniori, la sol, și locul III la Campionatul Național de seniori, la sărituri și la bară fixă), Raul Șoica (locul III la Campionatul Național de juniori, la paralele și inele), Gabriel Țîțaru (locul III la Campionatul Național de juniori, la bară fixă), Simion Felix (trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionatele Naționale de juniori I, II și seniori) și Robert Aioanei (locul I și III la Campionatele Naționale de juniori I, II și seniori). Antrenor: Robert Bălan, de la CSȘ Reșița.

De la secția de lupte s-au remarcat: Marin Filip (locul I la Campionatele Naționale de seniori, la categoria 61 de kg), Vlad Caraș (locul I la Campionatele Naționale de seniori, la categoria 125 de kg) și Alfred Loba (locul II la Campionatele Naționale de seniori, la categoria 97 de kg). Antrenori: Adrian Dacica și Florin Dință.

De la secția de înot face parte din topul celor mai buni sportivi și Denis Popescu (5 medalii de aur, 3 de bronz la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori). Antrenor: Nadia Câmpan, de la CSȘ Reșița.

Iar la dans sportiv avem perechile Adelina Stanciu/Marius Pădurean (dubli finaliști în campionatul României pe secțiuni, dubli selecționați ai lotului național și trei medalii de bronz și una de argint în anul 2020) și Alexandru Ilia/Roberta Madina (clasa E St 16+, locul I la Cupa Feeling Dance, clasa E La 16+, locul I la Cupa Feeling Dance, Ob St 16-35, locul 5, RIDC și Ob La 16-35 ani, semifinală la Cupa Moldovei). De asemenea, perechea formată din Bogdan Kostner și Andreea Dumitru a cucerit două medalii de aur și una de argint în 2020. Antrenor: Alexandru Holecz, de la CS Mystic Reșița.

„Mă bucur că mai există cineva care are grijă de noi, de sportivi. Sperăm ca în fiecare an să fie astfel de premieri. Pentru mine urmează pe data de 16 mai o competiție, Cupa Europei, care se va desfășura în Cehia, unde sper să obțin biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vom vedea dacă asa va fi. Am avut unele probleme pe partea psihică, deoarece la o competiție nu prea am reușit să dovedesc ceea ce am pregătit, dar acum sunt apt și în putere pentru a obține calificarea la Tokyo”, a declarat mărșăluitorul Narcis Mihăilă.

„Sunt foarte mulțumit că s-a ajuns să se facă anumite premieri pentru sportivi, având în vedere tot ceea ce se întâmplă în această țară în ultimul timp. Sportul nu este foarte bine sponsorizat de ceva timp, dar eu aștept următoarele campionate. De rezultatele pe care le-am obținut în anul precedent sunt foarte mulțumit, având în vedere că în anul 2020 am avut mult de tras. Sunt foarte mulțumit că am ajuns atât de sus, iar pentru mine urmează Cupa României, din data de 22-23 mai, unde voi avea șansa să fac baremul pentru Campionatele Europene, din Norvegia”, a spus vitezistul Cristian Roiban.

Directorul CSU Reșița, Octavian Măzăran, a declarat: „Vreau să le mulțumesc organizatorilor, vreau să-i felicit pe cei de la LIONS Club că s-au gândit să ajute sportivii. Ei tot timpul au fost alături de noi și vreau să felicit familia Ciobanu, deoarece și în anii trecuți sportivii antrenați de mine au fost susținuți. Sunt bucuros că am obținut și în acest an un premiu, dar nu aș fi reușit fără munca sportivilor pe care-i pregătesc. Ne dorim ca pe viitor să fim din nou în vârful clasamentului și sperăm ca pe data de 15 iulie să plecăm la Jocurile Olimpice cu câți mai mulți reprezentați ai orașului nostru. Atleții de la CSM și CS Universitatea Reșița sunt în pregătire cu lotul olimpic în stațiunea Buziaș, iar pe data de 16 mai va avea loc Campionatul European de marș, în Cehia. Sportivii legitimați la CSM și CSU Reșița prezenți în Cehia vor fi în număr de cinci sau șase. Sperăm ca după această competiție să tragem linie și să fim 100% calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu unul, doi sau chiar trei sportivi”.

Antrenorul de la secția de gimnastică a CSȘ Reșița, Robert Bălan, a spus: „Rezultatele gimnasticii, deși 2020 a fost unul greu, au fost foarte bune. Sperăm și pe viitor ca și gimnastica să fie pe primele locurile în topurile județene și ale orașului și sperăm ca lucrurile să se schimbe, în sensul acestui Covid care ne ține destul de departe de scenă, public, de tot ceea ce înseamnă spectatori sau o sala de sport. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să putem organiza o competiție în sala din Reșița. De departe Robert Pașca a obținut cele mai bune rezultate la seniori, fiind urmat de Raul Șoica, Gabriel Țîțaru, Simion Felix și Robert Aioanei. Deocamdată suntem în pregătire cu lotul de juniori, unde aproape toți reșițenii fac parte din acest lot. Facem două antrenamente pe zi, ne pregătim, dar încă nu avem un calendar clar al competițiilor”.

„Aș dori să mulțumesc Asociației LIONS pentru această acțiune caritabilă organizată pentru sportivii noștri și totodată și DJST-CS pentru implicare. Noi antrenorii suntem foarte onorați când vedem că sportivii pe care-i pregătim sunt premiați. Ne dorim tot timpul să rămânem în top, luptele au adus județului Caraș-Severin tot timpul rezultate deosebite. În acest sfârșit de săptămână vom avea Cupa României pentru juniori, care se va desfășura la Putna, iar următorul weekend vom avea internaționalele la Cluj-Napoca, pentru U15”, a declarat Florin Dință, antrenor de lupte la CSȘ Reșița.

În cazul în care un sportiv sau un antrenor a fost omis, DJST-CS va remedia această eroare.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu