Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai mult, Pavel Juca şi Mihai Minea sunt sub control judiciar, măsură dispusă şi asupra a doi dintre membrii comisiei de examinare!

După audieri şi instrumentarea probelor în dosarul concursurilor organizate ieri la Primăria Caransebeş pentru ocuparea posturilor de şefi la Piaţa Gugulanilor şi CSM Caransebeş, patru persoane au statutul de inculpaţi. Două dintre acestea sunt membri ai Comisiei de concurs şi doi sunt dintre candidaţii care au concurat pentru cele două posturi, respectiv Pavel Juca şi Mihai Minea.

„În urma declarațiilor și probelor instrumentate am constatat faptul că membrii comisiei au divulgat o parte din subiectele care erau stabilite pentru concurs. Asupra inculpatului Mihai Minea a fost găsită o ciornă. Chiar dânsul a declarat că a luat cunoștină de subiecte înainte de concurs, motiv pentru care a intrat în concurs cu o coală A4 pe care avea răspunsurile la trei dintre subiectele concursului. Este clar că a intrat cu acea foaie în concurs. Mai mult, potrivit lui Minea, subiectele au fost tehnoredactate în Secretariatul Primăriei de față cu mai mulți angajați ai instituției. Iar acest lucru li se pare firesc, fapt care pe mine m-a surprins. Chiar şi domnului primar i se pare normală redactarea subiectelor înainte de concurs“, ne-a declarat procurorul de caz, Maria Colţan, prim- procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

Asupra celor patru inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În plus, aceştia nu trebuie să comunice între ei. În privinţa primarului Caransebeşului, potrivit procurorului Maria Colţan, încă nu s-a dispus declinarea cauzei spre o altă autoritate competentă dar, „voi analiza competența de efectuare a cercetărilor ținând cont de calitatea acestuia de primar de municipiu, calitate ce atrage competența DNA“.

JCS -L.A.