Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Spre exemplu, unii dintre consilierii locali din Caransebeș i-au bătut obrazul primarului Felix Borcean că nu i-a mai invitat la anumite evenimente. Doar că acestea nu erau organizate de municipalitate, alții fiind amfitrionii!

Într-o recentă ședință, în care s-a discutat despre Vila Popov și o eventuală tăiere de panglică la finalizarea lucrărilor de reabilitare, primarul Felix Borcean le-a retezat elanul unora dintre aleșii locali, mai ales că aceștia fuseseră invitați la un alt eveniment, premierea olimpicilor caransebeșeni, la care au fost prezenți mai puțini decât degetele de la o mână. „La recepția lucrărilor, putem să vă invităm, dar poate nu veniți. Apropo de invitații, că unii au spus că eu nu invit, v-am invitat la premierea elevilor olimpici din Caransebeș și ați venit trei, că Dragoș (Curelea – n.r.) a venit ca părinte. Mie nu-mi plac festivitățile, n-o să tăiem panglici nici la Vila Popov!”, a spus edilul, adăugând că a invitat fiecare consilier local pe grupul de WhatsApp al municipalității.

De fapt, supărarea era alta. Potrivit unora dintre aleșii locali, aceștia ar fi buni doar de aprobat sume de bani pentru diverse evenimente, iar consilierii nu mai sunt atât de vizibili ca altă dată. „Dle primar, nu vă supărați, dar ne-am cam dezobișnuit. Au fost atâtea manifestări în oraș de care ne întreba lumea, nici nu am știut, am înțeles că și acum a fost ceva, cu catolicii. Consiliul Local nu mai apare niciunde!”, a precizat venerabilul liberal Lazăr Teodorescu, obișnuit, probabil, tot cu invitațiile pe stil vechi, pe hârtie, în plic, înmânate personal. Iar primarul Felix Borcean a lămurit rapid lucrurile: „Nu am organizat noi manifestările de la Biserica Catolică, dle Teodorescu. Și eu am fost invitat, nu am avut dreptul de a face invitații, eu nu invit pe cineva în casa altcuiva. Dacă vă invită personal părintele catolic, sigur că sunteți invitați!”

Până să mai organizeze catolicii sau altcineva vreun eveniment, consilierii locali au ocazia să se arate printre alegători la Ruga de la Jupa, din aceste zile, eveniment al Casei de Cultură pentru care aleșii au aprobat (nu-i așa?) fondurile necesare la începutul anului.

JCS-R.M.