Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Locuitorii municipiului se declară dezorientaţi de reintroducerea sistemului de taxare în cazul parcărilor publice administrate privat.

Chiar dacă la sediul operatorului de transport, în registrul de sugestii şi reclamaţii, numărul plângerilor reşiţenilor putea fi numărat pe degetele de la o mână, oamenii s-au plâns vizavi de sistemul de taxare până şi la primărie. Cei care şi-au notat doleanţele în registrul operatorului au reclamat insuficienta semnalizare a parcărilor cu plată şi faptul că nu au ştiut şi n-au fost informaţi de unde să-şi cumpere tichetele de parcare.

Staţionarea fără bilet într-o asemenea parcare atrage după sine o taxă de penalizare de 30 de lei care trebuie achitată la operator în maximum 15 zile (de la aducerea la cunoştinţă), după acest termen taxa majorându-se la 90 de lei. Dacă taxa nu este achitată nici după 30 de zile, operatorul trece la recuperarea acesteia şi a celorlalte cheltuieli aferente. În caz de acumulare a trei taxe de penalizare neachitate, operatorul poate trece la blocarea autovehiculului. Trebuie precizat faptul că întreaga procedură, inclusă în Regulamentul de funcţionare a sistemului de taxare a staţionării şi a parcării autovehiculelor în municipiul Reşiţa, a fost aprobată în Consiliul Local.