Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta s-ar putea spune după ce primarul Caransebeșului i-a oferit mai mult timp liber fostului, de acum, manager al Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, prin neprelungirea contractului de management al acestuia în fruntea instituției de cultură!

Cel pe care caransebeșenii îl știu de Coajă a mai avut ceva emoții atunci când superiorul lui de partid, Rareș Bogdan, trâmbița prin campanii electorale că nu va mai fi permis cumulul pensie-salariu de la stat, ceea ce avea să se dovedească doar o marotă de câștigat ceva voturi de la naivi. Iată că în 2022, așa cum spuneam, primarul Felix Borcean a făcut totuși mișcarea decisivă în ce privește viitorul lui Cojocariu la cârma culturii caransebeșene și nu i-a mai prelungit contractul care a expirat în prima zi a acestei săptămâni.

„Este firesc și legal și nu este nimic de comentat. Contractul s-a încheiat încă din luna martie și a urmat o prelungire de 120 de zile pentru aspecte legate de găsirea unui înlocuitor, a se organiza un concurs etc. La expirarea acestei prelungiri, ne-am dat mâna, rămânem prieteni. Dacă au nevoie de mine, mă pot chema oricând. Acum predau funcția și nu au fost fricțiuni. E foarte simplu pentru că e o etapă care s-a terminat. E un capăt de drum, nu și de viață, pentru că mai vreau să trăiesc”, a fost declarația lui Cojocariu după decizia edilului.

În locul acestuia, a fost numit profesorul Adrian Petru Danciu, angajat de dată recentă la „George Suru”. Se încheie în acest fel un capitol de 16 ani în care Coajă, liberal cu patalama dar și un bun jongler pe scena politică a municipiului de pe Timiș și Sebeș, a condus, cu plusuri și minusuri, cultura din Caransebeș. Deși câștigă la capitolul timp liber, fostul manager pierde la cel financiar, pentru că de la „George Suru” obținea anual venituri de aproape 70 de mii de lei, asta pe lângă pensia militară și indemnizația de la consiliul județean. Să-i urăm, deci, pensie liniștită!

JCS-R.M./I.I.