Caz de TBC la Colegiul Național "C.D.Loga" din Caransebeş - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – O elevă din clasa a XI-a, secţia Filologie, se află acum la un spital din Timişoara, cu diagnostic de TBC, iar colegii ei fac analize pentru a vedea dacă sunt sănătoşi!

Chiar dacă situaţia nu este una plăcută, părinţii nu trebuie să intre în panică pentru că elevii, colegii fetei, vor fi testaţi. „Da, este vorba de o fată de 17 ani, care s-a prezentat la Urgenţe, într-o stare destul de rea. În urma investigaţiilor făcute s-a confirmat că are TBC, iar acum se află internată la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, unde i se vor face investigaţii mai ample. Colegii fetei sunt programaţi la analize. Deocamdataă atât pot să vă spun“, ne-a precizat directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeş, dr. Bhupinder Singh.

Existenţa cazului de TBC la liceul din Caransebeş ne-a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Ionel Moatăr. „Da, fata este elevă în clasa XI-a, iar boala i-a fost depistată acum, imediat după ce a venit din vacanţă. În liceu s-a făcut deja dezinsecţie. Iar părinţii nu trebuie să intre în panică şi asta pentru că în zilele de 9 şi 10 mai, elevii şi cadrele didactice vor merge la testări la spital. Sunt mulţi şi sunt programaţi în două zile“, ne-a declarat Moatăr.