Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Recent s-au încheiat la Tekirdag, în Turcia, întrecerile ediţiei 2013 a Campionatului Balcanic de judo pentru juniori. O competiţie internaţională de anvergură la care municipiul Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin au fost reprezentate de Cătălin Zgârţă, legitimat la C.S. Muncitorul.

Elevul antrenorilor Dan Păştean şi Rodica Buda a avut o comportare deosebită, fiind foarte aproape de titlul balcanic, cedând la limită medalia de aur, în disputa cu reprezentantul Macedoniei, după un parcurs de trei victorii, la categoria 50 kg.

„Mă bucur că am ales să practic judo-ul, ne-a mărturisit Cătălin Zgârţă, care a încheiat primele opt clase cu o medie de peste nouă, la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Reşiţa. Este un sport greu, educativ, disciplinat, foarte frumos. Sunt mulţumit că am ajuns până în finală, iar rezultatul mă determină să mă pregătesc, în continare, cât mai bine, să muncesc mult mai mult”.

Satisfacţia antrenorul Dan Păştean, pentru performanţa elevului său, a lăsat în urmă toate greutăţile prin care trece secţia de judo: „De-alungul anilor acest sport ne-a adus multe succese, fără să fie, din păcate, apreciate aşa cum ar fi meritat. Cu toate necazurile, acum avem un vicecampion balcanic, în vârstă de numai 14 ani, un băiat de mare viitor, care poate ajunge la Olimpiadă. De aceea, îndrăznesc să sugerez că ar merita o premiere, cel puţin simbolică”.