Casă şi masă pentru peste 100 de familii - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa e pregătită pentru a găzdui refugiaţi ucrainieni în căminele liceelor!

Autorităţile locale ţin legătura cu administraţia şi preotul ortodox din Sighetu Marmaţiei, de unde aşteaptă semnalul pentru a trimite unul-două autocare pe care le va pune la dispoziţie Robert Lauer. Refugiaţii vor fi cazaţi în căminele liceelor Economic, Tehnologic şi „Traian Vuia”, masa urmând să le fie asigurată de cantina liceului tehnologic, aflată în proprietatea primăriei.

„Avem aceste locuri de cazare pe lângă cele pe care consiliul judeţean le poate pune la dispoziţie, în special în fostele centre pentru copii. Noi suntem pregătiţi să preluăm refugiaţi ucraineni. Principala preocupare este să putem găzdui refugiaţii, apoi luăm în considerare şi partea de într-ajutorare cu alimente şi alte aspecte de strictă necesitate”, a declarat primarul Reşiţei.

Ioan Popa a făcut aceste precizări după ce, recent, primăria a deschis, pe strada Teilor nr. 2, un punct unde cetăţenii pot face donaţii în alimente şi alte bunuri. Cum însă această locaţie se află într-o zonă puţin frecventată de populaţie, primarului i-a fost sugerată deschiderea de noi asemenea puncte în locuri mai circulate din oraş. Popa a dat asigurări că, în zilele următoare, va reveni cu precizări pe marginea acestui aspect.

JCS-Ionel Ivaşcu

FOTO: Alex Dobre