Caraş-Severin, Romania

DOGNECEA – Trei autospeciale de stingere ale pompierilor militari reșițeni au intervenit ieri în lupta cu flăcările, însă eforturile au fost zadarnice!

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără, la nivelul întregului acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, și în interior. În urma evenimentului, au ars întreaga locuință, formată din patru încăperi (trei camere de locuit și o baie), precum și o anexă alăturată, de aproximativ 50 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime!“, concluzionează ISU „Semenic“.

Reprezentanții inspectoratului au precizat că, „în ultimele două zile, pompierii militari si voluntari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 8 incendii manifestate la arderi necontrolate (vegetație uscată și deșeuri), în localitățile Giurgiova, Plugova, Armeniș, Vărădia, Dognecea, Răcășdia, Socol și Doclin.

Reamintim faptul că județul Caraș-Severin se află sub avertizare meteorologică tip cod roșu de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat, iar vântul și temperaturile ridicate pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții. Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt!

Nu fumați și nu aruncați la întâmplare resturile de chibrituri sau țigări aprinse! Anunțați în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observați, la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112! Nu uitați: arderea vegetației uscate este strict interzisă și se sancționează conform prevederilor legale în vigoare!

JCS-A.M.