Caraş-Severin, Romania

BOLVAȘNIȚA – Așa sunt umplute gropile dintre Bolvașnița și Vârciorova, unde se circulă cu viteza întâi. Am reținut asta din discuția cu primarul Petru Mihăilescu, conform căruia drumul de 9 km care leagă satele Valea Timișului și Vârciorova este „sub orice critică”, în exprimare proprie!

Reținem că, acum doi-trei ani, respectivul drum a fost reabilitat doar pe porțiunea care traversează Valea Timișului însă, după ieșirea din sat, „drumul e praf”, după cum o spune primarul Mihăilescu. „Situația este cunoscută la județ întrucât fiind drum județean, administrator este consiliul județean. Promisiuni sunt dar, până acum, fără efect. Oamenii se duc cu căruțele și pun pământ în gropi ca să putem circula”, aflăm de la primarul Mihăilescu.

Din surse proprii, primăria execută intervenții la străzile laterale și drumurile agricole din comună. Recent, la un podeț foarte îngust, au fost făcute lucrări de lățire și inclusiv de dirijare a apei. În prezent, oamenii primăriei intervin la un alt podeț, curățând totodată și cursul de apă întrucât în zonă apar probleme în caz de precipitații mai însemnate. Cum comuna dispune de mulți kilometri de drumuri agricole, primăria execută reparații și la acestea. „Avem prevăzute fonduri pentru astfel de intervenții. Lucrăm pe cont propriu pentru că nu ne permitem să lucrăm cu firme”, a încheiat Mihăilescu.

JCS-Ionel Ivașcu