Carne si oua retrase de pe piata de inspectorii veterinari - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – DSVSA a făcut bilanţul lunii decembrie. Aflăm ce s-a controlat şi ce sancţiuni s-au aplicat.

În preajma sărbătorilor, controalele inspectorilor sanitar-veterinari sunt mai intense decât în orice altă perioadă din an. La fel s-a întâmplat şi luna trecută, când inspectorii cărăşeni au verificat nu mai puţin de 86 de unităţi alimentare, din care 22 de măcelării şi carmangerii, 32 de magazine, 19 restaurante, două fast-food-uri şi o pizzerie, şapte supermarket-uri, un depozit de produse alimentare de origine animală, o pensiune, dar şi un târg de animale din municipiul Caransebeş.

Potrivit declaraţiilor dr. Radu Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, în urma controalelor au fost aplicate 21 de avertismente, 17 amenzi şi s-au retras de la comercializare mai multe cantităţi de produse de origine animală. „Pentru că produsele nu aveau documente privind originea şi trasabilitatea lor am făcut trei reţineri oficiale pentru 60 de kilograme de carne şi 300 de ouă“, a precizat dr. Tătaru.

Valoarea amenzilor aplicate de inspectorii sanitari-veterinari în urma controalelor s-a ridicat la suma de 46.000 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA, sancţiunile s-au acordat pentru depozitarea necorespunzătoare a mărfii, lipsa documentelor privind trasabilitatea produselor sau a actelor ce atestă înregistrarea temperaturii de depozitare, dar şi pentru lipsa carnetelor de sănătate în cazul unor angajaţi din cadrul unei unităţi de alimentaţie publică.