Caraş-Severin, Romania

Din valoarea totală de 16.900.000 de lei, 79% provin din fonduri nerambursabile. Restul de 21% reprezintă contribuţia naţională. Proiectul „Profesionalizarea carierei didactice – noi competenţe pentru actori ai schimbărilor în educaţie din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi“ implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a fost lansat ieri, 8 aprilie şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.

În cadrul conferinţei de lansare la care au participat reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare din cele două judeţe şi cadre didactice, au fost prezentate obiectivele proiectului, precum şi modul în care acesta contribuie la formarea şi dezvoltarea competenţelor personalului didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar în vederea îmbunătăţirii managementului şi calităţii procesului educaţional. În cadrul proiectului vor fi implementate activităţi ce urmăresc acreditarea acestuia, dezvoltarea unei aplicaţii informatice ca suport în formarea personalului didactic, dar şi dezvoltarea conţinutului său, activitate desfăşurată cu ajutorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Mai exact, proiectul urmăreşte formarea a 1.300 de cadre didactice din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi. În judeţul nostru, 300 de cadre didactice din învăţământul preprimar, 450 din învăţământul primar şi 550 de profesori de gimnaziu şi liceu vor beneficia de acest proiect. „Sper să avem un proiect de succes, iar în anul 2013 să putem spune împreună cu partenerii noştri că am obţinut rezultatele scontate“, a declarat insp. gen. adj. prof. Mircea Jacob Meilă, în calitate de manager de proiect. Partenerii ISJ Caraş-Severin în implementarea proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, Casele Corpului Didactic din cele două judeţe şi Departamentul de perfecţionare a personalului didactic din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Lavinia Predescu