Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – E semn bun, fiindcă de şase zile Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin raportează acelaşi număr de infectări, ceea ce înseamnă că s-a stabilizat!

Cu siguranţă, toţi ne dorim să rămână aşa, la 108 cazuri, câte s-au înregistrat de la debutul crizei pandemice. Vrem să se vindece şi cei care se mai află în acest moment internaţi, însă pericolul, dacă e să vină, tot din partea celor care circulă într-un du-te vino la muncile din ţările europene va veni. Asta pe de o parte, dar pe de alta, această relaxare totală a populaţiei, care nu mai e intimidată nici de declaraţii, nici de amenzi, nici de fricile personale că are putea lua virusul prin răspândire comunitară, ar putea însemna, în lunga vară fierbinte care ne aşteaptă, o întoarcere de 360 de grade la situaţia iniţială, când numărul contaminaţilor se modifica de la o zi la alta, de la o oră la alta.

Deocamdată, în Caraş-Severin mai sunt internate 21 de persoane (9 la Reşiţa şi 12 la Caransebeş), iar în alte judeţe mai sunt internaţi doi cărăşeni. În rest, cifrele sunt neschimbate, cu excepţia celor izolaţi şi carantinaţi. Astfel, acum sunt 169 de persoane izolate, 22 ieşind până la raportarea de marţi, 292 de persoane sunt în carantină (252 la Herculane și 40 la Caransebeș), opt au ieşit şi alte şase persoane au intrat în carantină instituţionalizată, de luni până marţi.

JCS-Alexandra Gorghiu