Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În fiecare an, pe data de 14 februarie îndrăgostiţii din toată lumea îşi exprimă iubirea cumpărând cadouri cât mai scumpe şi diverse. Inimi, mesaje de dragoste imprimate pe diverse obiecte şi mii de jucării de pluş care mai de care mai colorate şi mai opulente ne fac cu ochiul din vitrinele magazinelor.

Chiar dacă este o sărbătoare occidentală şi Dragobetele este celebrat de sute de ani pe meleagurile noastre, românii au adoptat rapid ziua dedicată Sfântului Valentin. Cei mai romantici spun că două zile pentru a omagia iubirea sunt mai importante decât una. Pentru suflet aceste momente sunt binevenite dar pentru buzunar două zile de cadouri într-o singură lună sunt „devastatoare“. Pentru a veni în ajutorul îndrăgostiţilor care nu doresc să lase această zi să treacă ca oricare alta, comercianţii reşiţeni au pus la bătaie oferte pentru toate gusturile şi buzunarele. Astfel, dacă sunteţi mai romantici şi doriţi să cumpăraţi ceva simbolic de care persoana iubită să se bucure ani la rând, puteţi achiziţiona un ursuleţ de pluş al cărui preţ porneşte de la 10 lei, în funcţie de mărimea acestuia.

În acestă perioadă comercianţii se axează pe produse specifice începutului de primăvară şi Zilei Îndrăgostiţiilor. De aceea, ofertele propuse de ei sunt diverse. O declaraţie de dragoste imprimată pe o bucată de ceramică poate fi cumpărată cu 6-10 lei, o cană inscripţionată cu diverse mesaje ne costă 8-30 de lei, iar o pernă decorativă în formă de inimă ne face să scoatem din buzunare o sumă cuprinsă între 20 şi 50 de lei.

Pentru persoanele care consideră că iubirea este direct proporţională cu valoarea cadoului oferta este la fel de variată şi pe măsura bugetului. Un set spa pentru doamne, un set de cosmetice sau o geantă îi determină pe domni să cheltuie o sumă cuprinsă între 60 şi 150 de lei. Un lănţişor cu pandantiv costă între 50 şi 200 de lei dacă este de argint. Ştim cu toţii că bărbaţii nu sunt cele mai romantice persoane din lume, de aceea este uneori dificil să le cumpărăm un cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. Înainte de a achiziţiona un cadou pentru domni trebuie să ţineţi cont că ei sunt mai pragmatici iar utilitatea unui obiect este mai importantă decât simbolul.

Astfel, puteţi achiziţiona o cană cu 8-20 de lei, un portofel – 15-30 de lei, un parfum – 40-100 de lei, un tricou – 20-50 de lei sau un set de butoni cu ac de cravată al cărui preţ porneşte de la 70 de lei. Chiar dacă la unele produse preţul este extrem de mic, comercianţii nu ies în pierdere întrucât în februarie fiecare zi este destinată iubirii.

Lavinia Predescu