Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cupa Miado’s la judo s-a desfășurat în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu și a reunit un număr de 672 de sportivi de la 68 cluburi din România și Republica Moldova! 

„Sportivii de la Muncitorul Reșița au fost însoțiți la acest turneu de antrenoarea Mariana Șerban și pot spune că a fost o bună competiție de pregătire, înainte de Campionatele Naționale ce se vor desfășura peste două săptămâni la Bacău, la categoriile U14 și U16. La acest concurs de la Sibiu am participat cu șapte sportivi, trei la U14 și patru la U16. La U14, Mitrof Bianca a ajuns pe podium și a luat medalia de argint, la categoria 40 de kg. De asemenea, la 57 de kg, Verna Lidia a terminat pe locul V, adică a pierdut lupta pentru medalia de bronz. Burcu Ciprian, la categoria 42 de kg, a pierdut în primul tur. La U16, Burcu Alexandru, la categoria 50 de kg, Alexandru Toth, la categoria 55 de kg, Șerban Rebeca, la categoria 63 de kg, și Balaj Darian, la categoria 50 de kg, au câștigat câte un tur, dar n-au ajuns pe podiumul de premiere. Consider că a fost o cupă foarte bună și după ce am văzut nivelul, teoretic Bianca Mitrof ar trebui să ajungă la medalie la Campionatul Național de la Bacău”, a spus antrenorul Dan Păștean, de la Muncitorul Reșița.

Echipa C.S. Energetica-C.S.M. Caransebeș a obținut șase medalii. La categoria U12, Rădoi Cataleya, categoria de greutate 28 kg, a obținut medalie de bronz, Heghediș Marc, la categoria 34 kg, a luat medalia de bronz, iar Sălăjan Georgian, la categoria 60 kg, a obținut medalia de aur. La U14, Lupșorean Ianis, la categoria 73 kg, a fost recompensat cu medalia de argint și Litu Adriana, la categoria +63 kg, a primit medalia de bronz. Tot bronz a cucerit Laura Odagiu la categoria 40 de kg, la categoria de vârstă U16. Sponsorul echipei la acest concurs a fost Primăria Caransebeș.

De asemenea, trei medalii, două de aur și una de bronz, au fost cucerite și de sportivii de la Judo Club Sportiv Oțelu-Roșu prin Amirah Oprișor, Casiana Lup și Lorena Vișan. Primăria Oțelu Roșu a sprijinit clubul la acest turneu.

JCS-Ștefan Moraru