Cărăşenii îşi pot cumpăra lemnele pentru foc - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ca în fiecare an, Direcția Silvică Reşiţa a luat toate măsurile necesare pentru punerea la dispoziția populației a lemnului de foc rezultat din exploatarea în regie proprie, volumul putând cumula până la sfârșitul anului peste 35 mii mc. Până vineri a fost oferit populației un volum de 25 mii mc, din care a fost cumpărat un volum de 14 mii mc, și nu sunt înregistrate cereri care să nu poată fi onorate!

Pe lângă populație, direcția silvică din judeţ a livrat și poate să livreze în continuare lemn de foc unităților de învățământ, spitalelor și altor instituții din județ finanțate integral sau parțial din bugetul de stat. Stocurile de lemn de foc pe fiecare ocol silvic însumează un volum de 16.000 mc de lemn destinat încălzirii locuințelor.

„De asemenea, la anumite ocoale silvice există și posibilitatea transportării la domiciliu a lemnului cumpărat, având în acest sens tarife stabilite în funcție de distanță și capacitatea de transport. Informativ prețul de vânzare pentru lemnul de foc din grupa specii foioase tari este de 100 de lei/mc fasonat la cioată, 190 lei/mc din platformele primare și 265 de lei/mc din depozitele ocoalelor silvice“, ne-a spus Dan Cîmpan, directorul tehnic al Direcţiei Silvice Caraş-Severin.

Prețurile de vânzare a lemnului sunt stabilite pe metru cub, diferă în funcție de specie și locul de livrare şi le puteţi găsi AICI

JCS-N.C.