Cărăşenii îşi aleg azi primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Secțiile de votare s-au deschis la ora 7 şi se închid la ora 21. În judeţul nostru, 291.667 de alegători sunt aşteptaţi să îşi aleagă preşedintele Consiliului Judeţean şi primarii. Pe lângă Biroul Electoral Judeţean, există 77 de birouri locale de circumscripţie şi 365 de secţii de votare!

În total, vineri şi sâmbătă au fost distribuite 1.194.903 de buletine de vot, 269.425 de autocolante, câte 5 ştampile de vot pentru fiecare secţie de votare şi câte o ştampilă de control pentru fiecare secţie de votare şi birou de circumscripţie. De asemenea, Instituţia Prefectului – Caraş-Severin a distribuit către primăriile din judeţ 80.940 de măşti de protecţie, 1.100 de recipiente a câte 750 ml cu pulverizator, care conţin dezinfectant de mâini, 365 de bidoane a 5 l, cu dezinfectant pentru suprafeţe (câte unul pentru fiecare secţie de votare), precum şi mănuşi de protecţie.

Forţele de ordine din judeţul nostru sunt pregătite pentru asigurarea pazei secţiilor de votare şi pentru înlesnirea bunei desfăşurări a procesului electoral. Sunt şi localităţi, cum este comuna Zorlenţ, unde forţele de ordine sunt suplimentate din cauza numărului mare de flotanţi. Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, îndeamnă cetăţenii să meargă la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul constituţional, dar să o facă în mod responsabil, cu respectarea distanţării fizice şi a tuturor normelor igienico-sanitare, pentru a preveni răspândirea virusului SARS CoV-2.

La Consiliul Judeţean sunt şapte candidaţi, fotoliul de primar al Reşiţei este râvnit de opt candidaţi, iar cel al Caransebeşului de cinci candidaţi. Cetăţenii care nu ştiu la care secţie de votare sunt arondaţi, pot găsi locul unde trebuie să voteze căutând pe Registrul Electoral (https://www.registrulelectoral.ro/), în baza CNP-ului şi a numelui de familie.

Pe CAON, azi veţi fi informat despre cum decurg alegerile în Caraş-Severin, iar în ediţia de mâine a ziarului Jurnal de Caraş-Severin, puteţi citi cele mai importante informaţii de la alegerile locale din acest an. Mergeţi la vot!

JCS- Nina Curiţa