Cărășenii care merg în Austria vor sta în carantină! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Vești proaste pentru zecile de mii de români care merg în Austria, la muncă. Reprezentanții de la Viena au decis ca aceștia să stea în carantină două săptămâni, dacă vor să intre în Austria! Sau să prezinte un test negativ de Covid-19!

Decizia vine ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus, în România. Orice cetățean român, inclusiv din Caraș-Severin, care merge în Austria din România va trebui să stea în carantină timp de două săptămâni sau să facă dovada unui test negativ de coronavirus. Vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria și Slovenia. Austria a emis avertizări de călătorie și pentru Bulgaria, dar și pentru Republica Moldova.

„Vă rog să nu călătoriți în aceste țări. Este un apel urgent, pe de-o parte pentru că nu trebuie să ne riscăm sănătatea și pe de altă parte deoarece avem deja multe cazuri importante din aceste țări”, a fost declarația cancelarului austriac Sebastian Kurz, citat de presa din Austria, transmite Reuters.

Întrebat unde ar putea să îşi facă testul un cărăşean care trebuie să meargă la muncă în Austria, purtătorul de cuvât al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, ne-a spus că „pentru rapiditate, oamenii ar trebui să meargă să se testeze în mediul privat“.