Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cantitatea de lemn de foc estimată a fi pusă la dispoziția populației în sezonul rece 2023-2024 se ridică la 43 mii de metri cubi, este anunţul făcut recent de Direcţia Silvică Caraş-Severin!

La data de 26 septembrie, în depozitele Direcţiei Silvice Caraş-Severin, cantităţile de lemn destinate vânzării către populaţie erau de 8.171 de metri cubi.

„Volumul de lemn solicitat la această dată și nelivrat, conform cererilor depuse de populație la ocoalele silvice, este de 11.050 mii de metri cubi, acestea urmând să fie onorate cronologic în ordinea depunerii și înregistrării la ocolul silvic. La ocoalele silvice din subordine au fost depuse în acest an solicitări centralizate pentru achiziția de masă lemnoasă doar de către UAT Slatina Timiș, pentru un volum de 554 metri cubi. Volumul de lemn vândut pentru încălzirea locuințelor populației din județ, cumulat de la începutul anului până la finalul lunii august, era de 36,3 mii de metri cubi, mai mult cu 2 mii de metri cubi față de perioada similară a anului 2022.“, a precizat directorul Ion Tabugan.

Pentru această iarnă, specialiştii Direcţiei Silvice Caraş-Severin estimează o cantitate de lemn de foc pentru populaţie de 43 mii de metri cubi. Volumul de masă lemnoasă pe picior contractat de operatorii economici în anul 2023 se ridică la 365 mii de metri cubi.

„În anul 2023, Direcția Silvică Caraș-Severin a pus la dispoziție populației din județul Caraș-Severin întreaga cantitate disponibilă de lemn pentru încălzire rezultat din activitatea de exploatare în regie proprie și a făcut toate demersurile necesare pentru soluționarea cererilor de lemn de foc și de marcare în proprietățile particulare, asigurându-vă că vom face toate eforturile ca la finalul anului să nu rămână înregistrate la nivelul ocoalelor silvice cereri pentru care să nu fie asigurată livrarea.“, a mai subliniat directorul Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Ion Tabugan.

JCS-Nicoleta Moraru