Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, la ora 18, la iniţiativa prefectului Octavian Ţunea, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, având în vedere avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu de ninsoare abundentă. Această avertizare este valabilă în Caraş-Severin pentru intervalul 12 februarie, ora 18 – 14 februarie, ora 14.

Prefectura a transmis tuturor primăriilor din judeţ, un prim set de măsuri ce trebuie luate, preventiv, în această situaţie.

La nivel local, primăriile trebuie să aibă identificate şi pregătite spaţiile de primire-cazare a persoanelor afectate de fenomenele meteo. Conform legislaţiei, primăriile trebuie să instituie serviciul de permanenţă, să asigure asistenţa medicală la nivelul localităţii, să asigure transmiterea atenţionărilor şi informaţiilor către satele sau cartierele aparţinătoare şi să semnaleze Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă orice problemă apărută la nivelul comunităţii locale.

Octavian Ţunea l-ea solicitat edililor să asigure de urgenţă mijloacele necesare pentru intervenţie în cazul blocării căilor de acces, inclusiv către locuinţele cetăţenilor, dar şi furnizarea în condiţii normale a utilităţilor publice.

În ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor în unităţile de învăţământ, părinţii se pot interesa dacă acestea sunt sau nu suspendate pe parcursul zilei de duminică, între orele 10 şi 22, la Telverde: 0800 816 255.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, sunt pregătiţi să intervină peste 100 de jandarmi, mai bine de 250 de lucrători ai ISU Semenic, poliţişti şi poliţişti de frontieră, precum şi 23 de echipaje ale Poliţiei Rutiere. Tot la dispoziţia populaţiei, în special a turiştilor aflaţi pe Semenic şi Muntele Mic, sunt şi salvamontiştii cărăşeni.

De altfel, Octavian Ţunea le-a recomandat turiştilor să coboare de pe munte până duminică, la orele prânzului.