Caraş-Severinul nu are baroni! Nici eu, nici Vela nu suntem baroni! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este răspunsul pe care ni l-a dat deputatul Ion Mocioalcă atunci când l-am întrebat dacă este corectă caracterizarea sa ca şi baron local!

Mai mult, liderul PSD susţine că cine îl consideră baron local greşeşte: „În primul rând, cred că este cazul să ne lămurim, în sfârșit, care este accepțiunea acestei sintagme. Pentru că eu o înțeleg așa: o persoană implicată în politică, care conduce o organizație județeană sau a unui oraș mare, care are acces la resurse publice și care dispune de ele pentru a-și conserva puterea. Eu nu cred că fac parte din această categorie. Cariera mea politică a avut și perioade de opoziție cruntă în care am reușit să țin organizația unită și să putem câștiga atunci când venea un nou rând de alegeri. Cine îmi spune că sunt baron local numai pentru că am o carieră politică relativ lungă greșește. Eu fac parte din aceeași generație politică cu Marcel Vela. Niciunul dintre noi nu are profilul unui baron local“.

Deputatul mai crede că „în Caraș-Severin, în acest moment, nu există niciun baron local. Și spun asta pentru că eu cunosc baroni locali. Din toate partidele. La noi nu este cazul. Folosirea acestei sintagme în Caraș-Severin este numai din lipsă de imaginație și din imposibilitatea de a exprima altfel frustrarea“.

JCS- N.C.