Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Selecționata AJF Caraș-Severin U14 s-a clasat pe locul 6.

Balonul din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit cea de-a doua ediție a turneului final „Fotbal și Feminitate”, un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin inițiat de UEFA, care a adunat la start 16 selecționate din zece județe, plus municipiul București (la categoriile U12 și U14). La întrecere a fost prezentă și selecționata U14 a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, câștigătoarea fazei zonale la care au mai participat reprezentantele județelor Mehedinți și Dolj. Echipa cărășeană, condusă în competiție de Silviu Lupu, manager de proiect, și de prof. Lucian Tismănar, a făcut parte dintr-o grupă alături de Covasna, Iași și reprezentanta gazdelor, AJF Suceava. Cărășencele au început bine, câștigând cu 1-0 meciul cu AJF Covasna, apoi au cedat în meciurile cu Iași (2-5) și Suceava (0-3), clasându-se pe locul al treilea în Grupa B. Conform programului, ocupantele locurilor 3 în grupe au jucat a doua zi pentru locul 5-6 în clasamentul final. Astfel, AJF Caraș-Severin a întâlnit AJF Alba, în timpul regulamentar scorul fiind egal, 1-1. Învingătoarea a fost decisă la lovituri de departajare, echipa din Alba impunându-se cu 3-1, ceea ce le-a adus pe fetele din Caraș-Severin pe locul 6.

Selecționata feminină sub 14 ani a Asociației Județene de Fotbal din Caraș-Severin a fost formată din: Maria Popescu, Cristina Tismonar, Daria Zglimbea, Adelinne Baciu, Emanuela Domokoș, Florica Șain, Patricia Gruia, Alexandru-Gabriela Balcu, Patricia Boru, Roxana Molnar.

„Este o experiență utilă pentru noi, ne bucurăm că am ajuns în turneul final, respectând toate cerințele organizatorilor. Mulțumim în primul rând AJF Caraș-Severin pentru susținere, colegului meu Daniel Amariei, care s-a ocupat de fapt de pregătirea echipei, dar care din motive obiective nu a putut fi prezent la Suceava”, a spus managerul de proiect, Silviu Lupu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și de directorul Departamentului de Dezvoltare din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv.