Caraş-Severin, Romania

Şi asta deoarece în prima lună a acestui an sunt programate etapele pe şcoală şi cele locale a unor concursuri olimpice.

După ce în luna decembrie 2010 s-a desfăşurat etapa locală a Olimpiadelor de fizică şi chimie, în zilele de 15 şi 16 ianuarie a acestui an, tinerii vor susţine etapa judeţeană a acestor concursuri. Tot în această lună vor avea loc şi etapele pe şcoală a Olimpiadelor la Limba maghiară maternă, Limba germană modernă, la Matematică, Geografie, Informatică, dar şi etapa locală a concursurilor olimpice la materii precum Limba maghiară maternă, Matematică, Biologie, Istorie şi Ştiinţe Socio-Umane.

De asemenea, pentru olimpicii cărăşeni anul a început şi cu etapa judeţeană la Limba germană maternă şi Limba engleză, competiţii ce vor fi susţinute tot în această lună. Elevii cărăşeni care se vor califica pe judeţ la Olimpiada de Limbă engleză vor participa în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2011, la Iaşi, la etapa naţională, iar în perioada 30 ianuarie – 6 februarie, la Timişoara se va desfăşura etapa naţională a Olimpiadei la Chimie.

Lavinia Predescu