Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Viitorul Caransebes – CSO Anina 8-0 (4-0), în etapa cu numărul 19 a Ligii a IV-a.

Partida a fost dominată cap-coadă de gazde, numărul ratărilor acestora fiind cel puţin egal cu cel al golurilor marcate. Gugulanii au deschis scorul în primul minut de joc, în urma unei faze în care Boieriu l-a angajat pe Nicola, acesta a intrat în careu, l-a driblat pe portarul Popescu şi a înscris în poarta goală. Tot Nicola a semnat şi golul doi, înscris în minutul 10, atunci când a primit pe partea stângă de la Negoescu, a pătruns în careu şi a şutat, de la 14 metri, la colţul lung. Au urmat apoi nenumărate ratări ale echipei gazdă, în minutul 23, Boieriu, două minute mai târziu, Negoescu, voleul acestuia fiind respins de Popescu cu o paradă spectaculoasă, apoi, după numai un minut, Neagu, de la numai 8 metri, l-a luat la ţintă pe Popescu. Negoescu putea să înscrie în minutul 37, atunci când Nicola i-a pasat în poziţie excelentă, însă şutul atacantului caransebeşean, din interiorul careului, a fost prins în doi timpi de portarul oaspeţilor. Popescu s-a mai remarcat şi un minut mai târziu, când Megheleş, aflat pe aripa stângă, a trimis o centrare pe jos, în faţa porţii, Nicola a trecut pe lângă minge la 6 metri, balonul a ajuns la Negoescu, şutul puternic al acestuia fiind respins in extremis de goal-keeper-ul Aninei. Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 44, când Fule a făcut un henţ în interiorul careului, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Megheleş. Scorul pauzei a fost stabilit în ultimul minut al primei reprize de Neagu, care, după ce a primit de la Boieriu, la 5 metri, l-a executat cu sânge rece pe Popescu.

Caransebeşenii au început în forţă şi partea secundă, în minutul 46, Nicola, aflat pe aripa stângă, pasându-i lui Negoescu, şutul acestuia, de la doar 12 metri, fiind respins cu o intervenţie spectaculoasă, în corner, de Popescu. În minutul 51, Negoescu a combinat la marginea careului cu Nicola, acesta l-a angajat central pe Neagu, care, de la 10 metri, l-a executat pe Popescu cu un şut plasat. Gugulanii au jucat şi în continuare combinativ, iar în minutul 60, Nicola a bătut un corner de pe partea stângă, scurt, până la Neagu, acesta a făcut câţiva paşi şi a şutat prin surprindere la colţul scurt, însă balonul a întâlnit bara porţii adverse. Golul cu numărul 6 a fost marcat în minutul 68, în urma unei faze în care Enache a avansat spre poarta adversă, l-a driblat la marginea careului pe Popescu, ieşit în întâmpinare, şi a centrat de pe dreapta, iar Negoescu a trimis cu capul în poarta goală. Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 76, în urma unei pătrunderi frontale a lui Neagu, care, deşi talonat de Pruteanu, a intrat în careu şi a şutat puternic, în colţul din dreapta portarului. Scorul final a fost stabilit în minutul 88, când Enache l-a angajat în adâncime de Nicola, tânărul portar Ştefoni a ieşit, iar atacantul gazdelor l-a învins cu un lob de la 16 metri.

„O victorie frumoasă, cu o echipă foarte mult schimbată a Aninei, o echipă tânără… Muncim în continuare, suntem şi noi o echipă foarte tânără, dar, încet, încet, căpătăm experienţă, şi sperăm să ne îndeplinim obiectivele, care sunt câştigarea campionatului, promovarea, dar şi Cupa României… Mariţescu şi Neagu au revenit în lot şi sperăm să ne ajute în ceea ce ne-am propus. Sunt jucători cu foarte mare experienţă şi dorim ca ei să întregească această echipă tânără şi mai puţin experimentată. În ceea ce priveşte meciul cu Lupacul, din etapa viitoare, mergem acolo încrezători şi, după o perioadă lungă de rezultate negative, să câştigăm. Mergem la Lupac la victorie”, a declarat antrenorul Caransebeşului, Ion Bica.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Arnăut (min. 58, A. Cut), M. Mariţescu, D. Mărgan (66, D. Enache), A. Megheleş, R. Stanislav, N. Jula (46, N. Stanca), F. Boieriu-Ujica (58, C. Govoşdeanu), Al. Nicola, C. Negoescu, A. Neagu; rezerve: I. Ruicu-Kozma, I. Drăgoi, C. Nicoară. Antrenor, Ion Bica.

CSO Anina: D. Popescu (86, I. Ştefoni), M. Dogariu, L. Fule, B. Românu (58, R. Lupu), L. Virag, A. Savici, D. Amariei, A. Pruteanu, R. Pop (44, R. Roşu), M. Cîrpaciu (46, D. Gherman), L. Szavuly; rezervă, S. Jurchescu. Antrenor, Rafael Lupu.

A arbitrat la centru Răzvan Toader (Oţelu Roşu), asistat la cele două linii de Cristian Buzzi (Oţelu Roşu) şi Petru Agasin Hamza (Cruşovăţ).

Observatori: Marian Vărzan şi Valentin Vărzan, ambii din Oţelu Roşu.