Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Autoritatea Aeronautică Civilă Română a autorizat Aeroportul din Caransebeş pentru diverse operaţiuni de zbor şi cargo. Aici pot ateriza avioane de până la 20 de tone şi elicoptere!

Mai exact a emis certificatul de autorizare prin care atestă că Aeroportul Caransebeş are capacitatea de a administra Aerodromul Banat-Caransebeş şi poate desfăşura diferite operaţiuni aeriene. Practic, aeroportul din Caransebeş a fost autorizat drept aeroport pentru aviaţie generală pe care pot opera avioane de până la 20 de tone, avioane cu până la 70 de pasageri şi elicoptere. „Prezentul certificat este valabil până la data de 4 mai 2021“, se arată în respectivul certificat de autorizare.

„S-a îndeplinit un vis care era imposibil de realizat pentru mulţi. Suntem la începutul drumului, de abia acum încep investiţiile majore pentru că aici, aşa cum v-am mai declarat, îmi doresc să fie cel mai modern aerodrom pentru pasageri, cargo, educaţie în domeniul aviaţiei, reparaţii de avioane“, ne-a declarat omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care a făcut toate demersurile pentru autorizare.

Omul de afaceri ne-a spus că îşi doreşte pe viitor ca aici să funcţioneze şi Academia de Aviaţie Banat, care va reuni sub aceeaşi cupolă atât actualul Liceu Tehnologic „Max Ausnit“, cât şi o şcoală de piloţi pentru avioane uşoare. „În timp, sper să avem o şcoală de piloţi pentru avioane comerciale pentru că în zona asta europeană nu mai există aşa ceva, doar Ungaria are două“, ne-a mai precizat Olariu.

Omul de afaceri a cheltuit sume importante și a făcut pași mari pentru ca funcţionarea aeroportului din Caransebeş să devină realitate. Ca o glumă, Gabriel Olariu ne-a mai spus: „îmi cer scuze cititorilor CAON pentru faptul că în martie le-am spus că voi reuşi obţinerea autorizării în aprilie. Am obţinut-o azi, 5 mai 2020. Visul merge mai departe“.

JCS- Nina Curiţa