Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Rapid Buchin – ACS Viitorul 1913 Caransebeş 2-5 (1-3), în cadrul etapei a XIII-a, într-un adevărat derby al orgoliilor.

Prima ocazie de gol şi-au trecut-o în cont oaspeţii, în minutul 3, când Şandru a bătut un corner de pe stânga, însă O. Bălan a ratat întâlnirea cu mingea. În minutul 9, acelaşi Şandru a mai executat o lovitură de colţ, de această dată pe lângă gol trecând Covăsală şi din nou O. Bălan. Şandru putea să înscrie şi el în minutul 11, dar a trimis peste poartă centrarea trimisă de pe dreapta de Ciucur. În minutul 14, acelaşi Şandru i-a centrat perfect de pe dreapta lui Neagu, care, de la 12 metri, a trimis plasat, în vinclu, învigându-l pentru prima oară pe Băluţă. Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 24, atunci când Neagu a executat o lovitură liberă de la 38 de metri direct pe poartă, prinzându-l pe Băluţă pe picior greşit, mingea ducându-se în colţul stâng al porţii gazdelor. În minutul 27, oaspeţii şi-au mărit avantajul din nou, după ce Şandru a scăpat spre poarta adversă şi, de la 14 metri, a trimis plasat în vinclu. Gazdele au redus din handicap în minutul 33, în urma unei faze în care D. Frenţ l-a servit perfect pe Marina, şutul acestuia, de la 11 metri, ducându-se în stânga lui Birăescu, al cărui plonjon s-a dovedit inutil. Gazdele mai puteau înscrie o dată în minutul 43, în urma unei lovituri libere obţinute de Marina, faultat la 20 de metri lateral-stânga, însă şutul bun, la colţul scurt, al lui Cărăuşu, a fost respins de Birăescu.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul în minutul 48, după o acţiune pe dreapta a lui Ciucur, care, deşi talonat de Dovlete, a reuşit să intre în careu şi, de la 8 metri, a trimis puternic la colţul scurt. Gazdele au echilibrat jocul şi, în minutul 71, Cărăuşu a executat un corner de pe partea stângă, mingea lovind transversala porţii caransebeşene. Trei minute mai târziu avea să vină şi golul, după ce Al. Frenţ a centrat de pe stânga, iar Vilcinschi a reluat cu capul, de la 8 metri, în stânga lui Birăescu. Scorul final a fost stabilit în minutul 86, când Neagu l-a angajat în adâncime pe Şandru, acesta l-a driblat elegant pe Băluţă, după care a trimis balonul în poarta goală. Avramovici putea să înscrie şi el în minutul 89, însă torpila sa de la 16 metri a lovit transversala, după care a bătut pământul la câţiva centimetri în faţa liniei porţii.

„A fost un meci ceva mai greu decât cele pe care le-am disputat până acum, un meci cu ambiţii locale, dacă pot să spun aşa, dar e bine că în cele din urmă am câştigat, restul nu mai contează… Ne aşteaptă, probabil, o rejucare a meciului cu Croaţia Clocotici, care în etapa a XII-a nu s-a prezentat la partida de pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, dar nu ştim nimic sigur, aşteptăm decizia de la AJF Caraş-Severin”, ne-a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

Rapid Buchin: C. Băluţă, S. Dovlete, A. Vilcinschi, I. Gaje (min. 82, E. Rafa), V. Dragomir, M. Stepanescu, D. Frenţ, R. Cărăuşu, Al. Frenţ, I. Drăgoi, M. Marina; rezerve: I. Dragomir, I. Curcanu. Antrenor, Monică Boştioacă.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu, G. Negrei, N. Jula, Al. Ciucur (67, Al. Avramovici), R. Covăsală, Al. Dumitru (53, N. Imbre), D. Şandru, A. Neagu, O. Bălan (87, H. Bona); rezerve: D. Socaci, A. Ţundrea, C. Ţuţul. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă) şi Emanuel Cicu (Caransebeş).  Observator, Mihai Motăr (Reşiţa).