Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Acesta fusese transportat vinerea trecută la Timișoara, de unde a fost preluat ieri de o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, informează Ministerul Apărării Naționale!

„Misiune umanitară pe ruta Otopeni-Timișoara-München-Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, de pe aeroportul din Timișoara, a unui pacient care a suferit arsuri. La întoarcere, aeronava va prelua din Germania doi pacienți români care vor fi aduși la București. Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborurilor este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale. Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, precizează MApN.

Bărbatul s-a electrocutat vinerea trecută în timp ce se afla la pescuit lângă Caransebeș și a suferit arsuri grave pe aproape 50 la sută din suprafața corpului, fiind trimis de medicii caransebeșeni la Casa Austria Timișoara, de unde a fost trimis mai departe la München.

JCS-R.M.

FOTO: MApN