BOCŞA – Asta se întreabă de mult timp localnicii din Bocşa Montană, revoltaţi în primul rând pe constructorul care a executat proiectul de canalizare pe strada Ştefan cel Mare şi a lăsat în urmă o mizerie pe care oamenii n-au cum s-o înlăture!
În al doilea rând, cei ce locuiesc pe această stradă sunt supăraţi pe autorităţile locale că n-au luat măsuri după recepţia lucrărilor şi îl invită inclusiv pe primar să facă o vizită la locul cu pricina: „În loc de sorcovă, scrie o localnică pe Facebook, vreau să invit autoritățile locale (consilieri, primar) și executantul proiectului de canalizare, să ne facă o vizită pe strada Ștefan cel Mare, să oprească mașinile pe porțiunea de stradă de la nr. 15 la nr. 27, 29, să coboare din mașină, să facă câțiva pași, dacă le va permite noroiul, de fapt lutul care se va lipi de talpa încălțămintei, cam 3-400 grame, apoi să urce în mașini cu toată mizeria aia. Am încercat să curăț cât am putut în dreptul casei mele la nr.19, dar vă dați seama că am muncit degeaba, noroiul s-a făcut la loc, cărat de mașinile care circulă. Mă întreb și vă întreb: când vom ieși și noi din evul mediu?“.
Fostul primar, Eugen Cismăneanţu, care a început proiectul „istoric“ de asfaltare a străzilor înainte de alegerile locale (n.r. pe care le-a pierdut), făcea apel la răbdarea şi înţelegerea localnicilor, cu atât mai mult cu cât unele străzi s-au „deteriorat foarte mult în urma lucrărilor de canalizare“, asfaltările fiind nu doar o necesitate, ci o prioritate.
Cu siguranţă asemenea reclamaţii vor mai fi, cel puţin până când toate cele 52 de străzi din Bocşa Montană şi Vasiova vor fi asfaltate şi modernizate, vor fi făcute trotuarele, spaţiile verzi şi rigolele pluviale, astfel încât noroiul de acum să rămână doar o pagină de istorie locală.
JCS-Alexandra Gorghiu