Când vor fi gata cu adevărat străzile din Luncă? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reabilitările şi modernizările din cartierul reşiţean s-au lovit, nu o dată, de nemulţumiri: de la bătrânii arbori deveniţi pericol public, care au fost tăiaţi, până la stâlpii vechi, care au fost păstraţi, deşi se montaseră alţii noi!

Au fost avansate tot felul de termene pentru încheierea reabilitărilor, dar au apărut tot felul de probleme. Conducătorii auto, obişnuiţi cu un carosabil de o lăţime standard, s-au trezit în Luncă obligaţi să meargă precum tramvaiul pe linie, pe un drum îngust care a atras inevitabil nemulţumiri. Intrările şi ieşirile de pe străzi au permis vehiculelor să mai calce pista de biciclete, care însă nu a fost proiectată pentru greutatea maşinilor. Şi, aşa, lucrările s-au tot întins, s-au tot refăcut. Dar când vor fi gata străzile din Luncă?

„Pentru străzile din Luncă, în principiu, ar trebui să facem procedură de predare-primire în următoarele săptămâni. Au mai fost mici lucruri de corectat, aţi văzut că au fost nişte probleme pe intrări, ieşiri, pe partea de pavele de beton, le-au înlocuit pe intrări cu asfalt de culoare roşie, au trebuit scoşi stâlpii vechi în unele locuri. Deşi au pus stâlpi noi, nu erau scoşi cei vechi. Pentru că şi aici n-am putut să scoatem stâlpii vechi până nu i-am pus pe ăia noi, că rămânea strada fără lumină. Deci sunt nişte lucruri care se întâmplă un pic aşa sucit, dar nu e altă soluţie. Că dacă i-am fi scos pe ăia vechi şi am fi lăsat oamenii fără lumină vreo trei săptămâni, o lună, nu era bine! Dar una peste alta eu personal sunt mulţumit de ce-a ieşit acolo, cu toate comentariile de rigoare, mai trebuie să montăm bolarzii şi să-i punem în funcţiune. Bolarzi însemnând acei stâlpişori electrici, care se ridică şi se lasă, pe strada pietonală care vine de la Mate-Fizică, astfel ca să nu mai intre maşini pe strada respectivă, decât cei care sunt riverani“, a încheiat Ioan Popa, primarul Reşiţei.

JCS-A.M.

5 Comentarii

 1. FANFAN LA TULIPE Reply

  Vai, ce bataie de joc, ce lucru de mantuiala si finisare mizerabila s-a facut acolo ! Absolut jalnica este calitatea muncii efectuata de firmele care au desavarsit lucrarile ….Pacat de banii aruncati….acesta este nivelul calitativ al firmelor de la noi ! MIZERABIL ! Pacat de ideile initiale…dar si astea lasa de dorit ! Prea largi trotuarele pietonale …prea late spatiile verzi….pera ingust drumul de circulat masini….prost si foarte prost facut, nici nu poate intra cum trebuie o masina mare sau de pompieri !Pacat, daca s-a vrut ceva bun, din pacate, a iesit ceva foarte prost in final !

 2. Daca stai sus la Fluturelu si te uiti dealungul scarilor de la LMF la cele 3 linii de pe mijlocul strazilor vei vedea ca nu sunt coliniare.
  Stau sa ma intreb cum de egiptenii au facut piramide, iar noi nu stim sa aliniem 3 strazi astfel incat linia care marcheaza jumatate unei strazi sa fie coliniara cu cealalta.

  In rest, daca nu esti atent pe unde calci, risti ca pe strazile noi pavate sa iti cam dai in nas, multe pavaje sunt puse cam de mantuiala.

 3. Johann Nicolescu Reply

  Care strazi ? … niste poteci asfaltate, care incurca circulatia, mobilitatea si care scad capacitatea de interventie in caz urgente medicale, de incendiu si a unor evenimente nedorite. Racordurile de acces din bulevarde pe aceste strazi este extrem de prost facut. Aceasi situatie este si la „inelarul” din Micro 3, unde tot din cauza ingustarii carosabilului prin „amenajarea” unor asa zise locuri de parcare, nu trece o saptamana fara o tamponare sau un accident, trotuarele au inceput sa se onduleze, pavajul a inceput sa se disloce, sunt multe locuri unde asfaltul nu a fost bine compactat si unde canalizarea pluviala este peste cota asfaltului si cand ploua nu mai poti trece de balti ca pieton, drumurile de acces spre Bld. Republicii si Bld. Muncii sunt plin de gropi si neamenajate. Ca sa nu mai vorbim de calitatea lucrarilor, in ambele cazuri, care este execrabila si care sunt exemplul perfect cum nu trebuie amenajate strazile intr-un oras. S-au aruncat bani degeaba pentru aceste lucrari, pentru ca cu materialele cumparate se puteau amenaja chiar un numar aproape dublu de strazi, trotuare, spatii verzi si locuri de parcare.

 4. Trotuarele sunt prost gandite.
  Nu s-a tinut cont de directile de deplasare ale cetatenilor.
  Dupa parerea prostilor de arhitecti, pietonii se deplaseaza doar intre cele doua bulevarde mari. Pe alte directii nu conteaza. Nu le facem loc de traversare. Merge si prin iarba.
  Firma (cu utilajele Primariei) care a scos stalpii vechi a distrus cu macaralele dalele albe ale lui Popa. Le-a spart, inegrit si umplut cu ulei. Utilajele ECO ale primariei asta fac. Si primarul ne obliga pe taximetristi sa ne luam electrice!!!

 5. Locatar din zona Reply

  Cam totul de toata duba. Citez: „Pentru strazile din Lunca, in principiu (care principii?) ar trebui ( trebuia demult) sa facem procedura de predare-primire (la ce? in halul asta?) in urmatoarele saptamani (cate?)” Domn primar si echipa! Resitenii v-au acordat incredere a doua oara si ce faceti? Mereu ne proiectati intr-un viitor incert. Chiar nu intelegeti ca noi acum si aici traim si zilnic intampinam aceleasi probleme. Nu puteti sau chiar nu se doreste? Sigur, sunt probleme si lucrurile nu se rezolva simplu. Aveti nevoie de ajutor? Daca da, cautati-ne.

Adaugă comentariu