Caraş-Severin, Romania

RUSCA MONTANĂ – Asta ne-a declarat Sergiu Adrian Toma, primarul din ţinutul cu marmură, când l-am întrebat despre lucrările la infastructura din comună!

Administrația locală are în vedere mai multe proiecte ambițioase pentru dezvoltarea infrastructurii și a comunității. Printre cele mai importante se numără două proiecte derulate prin Programul ”Anghel Saligny”, unul pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă din comună și celălalt pentru înființarea unui sistem de canalizare, început de la zero.

„Am început asfaltarea drumurilor pentru aceste lucrări din bugetul local. Până acum am asfaltat 3 km. Proiectul a început în această primăvară, este 30% gata, iar termenul de finalizare este de doi ani, deci în primăvara lui 2026.“, a declarat edilul.

De asemenea, acesta a subliniat importanța investițiilor în educație. În acest sens, se vor achiziționa echipamente IT, mobilier școlar și echipament sportiv nou pentru sala de sport. „Toate printr-un proiect finanțat din fonduri europene, cu un buget total de 550.000 lei.“, a subliniat primarul.

Şi pentru că i se pare important trendul global de utilizare a energiei verzi, la Rusca Montană se vrea şi instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice, dar şi achiziţionarea unor microbuze electrice pentru transportul școlar.

JCS-Denis Dutca