Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Problemele generate de incendiile de vegetaţie uscată au fost din nou analizate, astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru organizate de prefectul judeţului, Cristian Gâfu, cu reprezentanţii ISU „Semenic“, cu cei ai Poliţiei şi jandarmilor, ai Gărzii de Mediu şi ai APIA!

Au fost prezentate datele de la pompieri, despre cele 43 de intervenţii la incendii de vegetaţie uscată produse în judeţul nostru în acest an. „Dintre acestea, 13 incendii au avut loc pe parcele eligibile pentru subvenţiile acordate de APIA, urmând ca această instituţie, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu să analizeze aceste speţe. Se va verifica dacă beneficiarii au depus în termenul legal, de 10 zile de la producerea incendiului, notificare către Poliţie, urmând ca mai apoi să se stabilească modul în care au izbucnit aceste incendii“, informează Instituţia Prefectului. În baza rezultatelor verificărilor, APIA va decide dacă beneficiarii mai primesc subvenţiile sau dacă vor fi sancţionaţi de către Garda de Mediu sau de pompieri.

„Instituţia Prefectului – Caraş-Severin doreşte să faciliteze conlucrarea dintre APIA şi Garda de Mediu, care au un protocol de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente. Pentru o bună desfăşurare a acţiunilor şi pentru eficientizarea lor, Instituţia Prefectului – Caraş-Severin va organiza lunar asemenea întâlniri de lucru“, suntem asiguraţi într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.