Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Renovat de câteva luni de către administrația locală, Căminul Cultural de la Jupa a stârnit deja dispute între locuitorii cartierului caransebeșean. Câțiva dintre ei au venit la ultima ședință a Consiliului Local pentru a cere că acest cămin să le fie dat în administrare nu doar pe șase luni, pentru că nu au timp să se organizeze într-o perioadă așa scurtă.

Social-democrații au propus ca administrarea să fie pe un an, liberalii au plusat la doi ani, iar primarul Felix Borcean a venit cu o propunere care nu a putut fi refuzată de cei de la Jupa: 10 ani, astfel că toți aleșii au fost de acord.

„Am propus șase luni pentru a testa să vedem cum se desfășoară lucrurile în acest cămin, și dacă totul merge bine îl dau pe viață, nu pe 10 ani. Dacă aveam vreo problemă cu cei din Jupa, nu ne apucam să-l renovăm, din binele pe care am vrut să-l facem se naște o isterie. Până la urmă ar trebui să se înțeleagă toți acolo. Acum au dreptul să-l administreze pe 10 ani. Baza sportivă din Jupa le-a fost dată tot lor. Ce s-a întâmplat cu baza? Este lăsată în paragină. A fost nouă, cu nocturnă, termopane, vestiare noi, este un focar de infecție. Nu aș vrea să ajungă căminul, în care Primăria a investit în jur de 130 de mii de lei, ca și baza sportivă. De asta am vrut să vedem cum se descurcă șase luni, ce activități au, nu am văzut nicio organizare din partea lor, au vrut doar să pună mâna pe cheie”, a spus la finalul ședinței primarul Felix Borcean.

Rămâne de văzut cum se vor derula evenimentele la căminul de la Jupa, în condițiile în care oamenii au cerut să-l administreze, dar nu știu încă ce vor face acolo, cerând Primăriei să le spună ce activități ar putea desfășura în acel cămin.

Adaugă comentariu