Căminul 3 al Colegiului Tehnic îşi schimbă destinaţia! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Local Reşiţa a aprobat schimbarea destinaţiei Căminului 3 din incinta Colegiului Tehnic, imobil neutilizat pentru cazarea elevilor din anul 1985, în spaţii de birouri pentru instituţii publice!

Ca urmare a unor solicitări venite din partea Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi din partea Poliţiei Locale, Consiliul Local Reşiţa a aprobat zilele trecute schimbarea destinaţiei Căminului 3 al Colegiului Tehnic din B-dul A.I.Cuza Nr.39, din cămin pentru cazare elevi în spaţii de birouri pentru instituţii publice şi societăţi comerciale. În incinta acestui imobil funcţionează deja cele două structuri ale Primăriei, una la parter şi una la etajul 1, dar spaţiul este insuficient, deoarece în incintă, la etajul 2 se mai află şi Serviciul Înmatriculări Permise Auto din subordinea Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

Prin schimbarea destinaţiei, unele din spaţiile neutilizate, mai ales cele de la etajul 3, pot deservi astfel cele trei instituţii pentru o mai bună desfăşurare a activităţii. Conform legislaţiei în vigoare, în vederea obţinerii avizului de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării a fost nevoie mai întâi de avizul Consiliului de Administraţie al Colegiului Tehnic şi, evident,de cel al municipalităţii. Dar din partea ministerului de resort au mai fost solicitate clarificări deoarece în clădirea căminului, la parter, funcţiona şi un cabinet medical pentru elevii colegiului şi astfel nu se putea realiza accesul separat al elevilor. Mai mult decât atât, din cele trei cămine cu destinaţia de cazare elevi, la un număr de 823 de liceeni câţi are şcolarizaţi în prezent această unitate de învăţământ, doar un procent de 10% sunt externi, cazaţi în cămine.

Imobilul, construit în 1978, cu un regim de înălţime de P+2E şi o suprafaţă desfăşurată de 2892 metri, are o capacitate de 180 de locuri şi nu a mai fost utilizat pentru cazarea copiilor din anul 1985. Procesul educaţional se desfăşoară în prezent în 38 de clase, baza materială fiind corespunzătoare pentru numărul de elevi pe care îi are Colegiul Tehnic, clădirile fiind special amenajate pentru specificul colegiului cu profil tehnic. În ceea ce priveşte starea imobilului, acest cămin nu a beneficiat de fonduri de reabilitare de la bugetul de stat pentru că toate fondurile alocate unităţii de învăţământ au fost doar pentru a întreţine clădirile utilizate.

JCS-Nicoleta Moraru