Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 23 iulie, cu scorul de 4-0, împotriva nou-promovatei Retezatul Hațeg, în primul amical din perioada de pregătire! Pentru rosso-neri au marcat Curescu, Drăghiceanu, Avramovici și Aboubacar!

La finalul jocului, antrenorul Cheregi s-a declarat mulțumit de răspunsul jucătorilor la cerințele lui. Urmează pentru Reșița un cantonament de două săptămâni la stadionul din Valea Domanului, unde Cheregi vrea să pună la punct pregătirea fizică a jucătorilor. În această perioadă se va decide și componența lotului cu care CSM Reșița va aborda noul sezon competițional.

„Am venit după o săptămână de pregătire în care am pus accent puțin mai mult pe partea fizică și pe organizarea grupului. Lucru pe care l-am cerut și la acest amical, având anumite teme pe partea tactică. Având în vedere că ne pregătim de aproximativ o săptămână, pot să spun că mă declar mulțumit de ceea ce am văzut. La acești tineri, în momentul în care intră în joc, se vede o dorință extraordinară de afirmare, de muncă, iar acest lucru mă face bucuros. Am încercat să le transmit niște lucruri și mă bucur că ei țin cont de ele. Adică, mă refer la o muncă dusă în extrem pentru a recupera imediat mingea și pe urmă de-a încerca să practice un fotbal bun. Legat de jucători, a venit Robert Petre de la Craiova, dar se află într-o perioadă de evaluare. L-am adus pe Ivan, un fotbalist din Caraș-Severin, care a jucat prin Liga 3 din județul Arad, dar și el se află tot în evaluare. Un alt jucător nou este Giurică. Și în cazul lui ne vom decide dacă va rămâne. Se pregătește cu noi și Alexandru Avramovici și se duc în continuare discuții legate de transfer sau pentru un schimb de fotbaliști. El este încă jucătorul Voinței Lupac, dar și-a manifestat intenția de-a rămâne la CSM Reșița și acest lucru mă bucură. Avramovici este un jucător cu calitate, care mă încântă prin ceea ce face zi de zi la antrenamente. Este un profesionist 100%. După cum bine se știe, de luni vom fi în cantonament, iar noi până la startul acestui stagiu de pregătire trebuie să conturăm în proporție de 90% lotul cu care dorim să abordăm campionatul. În cantonament vom rămâne două săptămâni la stadion. În prima săptămână vom avea câte două antrenamente zilnice, urmând a încheia cu un joc, sâmbătă, cu Progresul Ezeriș. În a doua săptămână de cantonament, în ziua de miercuri, vom juca un alt amical. S-ar putea să nu mai jucăm cu Șoimii Lipova, dar am luat contact cu Viitorul Șimian pentru un meci de pregătire”, a declarat Călin Cheregi, antrenorul CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru