Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nocturna instalată pe terenul sintetic de la CSM Reșița este benefică în principal pentru Centrul de copii și juniori, fapt recunoscut și de antrenorul Călin Cheregi!

Pandemia a îngreunat un pic procesul de selecție de la club, dar copiii au început să vină din nou la antrenamente, iar în acest moment 250 de tineri se pregătesc la CSM Reșița. Clubul face frecvent selecții în județ, iar un lucru important precizat de Călin Cheregi este acela că tinerilor nu li se percepe taxă și beneficiază de echipamente și materiale asigurate de club.

„În primul rând, cred că această nocturnă este un aspect foarte important pentru viitorul acestui club. Cred că am făcut trecerea la o etapă superioară în organizarea acestui centru, lucru care nu are cum să nu fie benefic pentru acești tineri. Această nocturnă ne va ajuta foarte mult în organizarea antrenamentelor și în procesul de instruire al acestor copii. Ceea ce se întâmplă în această perioadă în Valea Domanului ne face să fim mulțumiți, dar trebuie să păstrăm totuși un echilibru. Sunt lucruri normale la un club, este bine că se investește în continuare. Avem speranța că se pot realiza lucruri mărețe în acest club. În acest moment activează în cadrul Centrului de copii și juniori aproximativ 250 de tineri, dar după cum bine se știe, această pandemie ne-a oprit un pic din a efectua acele procese de selecție. Încetul cu încetul copiii au reapărut la club, ne-am organizat și mergem frecvent în tot județul pentru a identifica noi tineri cu potențial pentru acest club. Acest număr de 250 de copii este unul destul de important raportat la ceea ce se întâmplă în lume. După cum bine se știe, clubul asigură copiilor toate condițiile necesare pentru a se putea face performanță. În primul rând nu se percepe taxă, salarizarea antrenorului este suportată în totalitate de către club, iar materialele ajutătoare, mingile și echipamentele sunt noi și sunt la dispoziția acestor copii. Legat de jucătorii care pot să facă pasul la echipa mare de la centru aș dori să precizez faptul că Sergiu Rimovecz deja joacă titular, meci de meci, la CSM Reșița, sub comanda lui Dan Alexa. El a fost primul care a făcut acest pas, este un produs 100% al clubului și avem foarte mare încredere în el. Meritul cel mai mare îl are Dan Alexa căci a avut încredere în el, iar noi nu am făcut decât să urmăm pașii care trebuie pentru a fi pregătit să facă joace la echipa de seniori. L-am identificat la început cu colegii mei, a fost împrumutat la Progresul Ezeriș unde a jucat meci de meci în Liga 3, iar în acest moment este un jucător de bază al echipei CSM Reșița. Pe această cale aș dori să le mulțumesc celor de la Ezeriș pentru că au avut încredere în acest copil. Avem deja tineri care se pregătesc cu echipa mare și aș dori să-l nominalizez pe Paul Mereu, un portar de mare perspectivă. Am mare încredere în acest tânăr portar și cred că va face pasul către marea performanță”, a declarat antrenorul Călin Cheregi, coordonatorul Centrului de copii și juniori de la CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru