Cade mărul mălăieț pe proiecte din județ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Caraș-Severinul e activ pe sistemul electronic de achiziții publice, așteptând să vină banii. Reșița se laudă cu proiectele depuse, dar nici județul nu se lasă mai prejos!

Pentru Primăria Reșița sunt motiv de mândrie cele nouă proiecte în valoare totală de 95 de milioane lei pe care le-a depus recent în sistemul de achiziții publice. Capitala județului vrea spital județean nou, extinderea și dotarea unității de primiri urgențe a celui vechi, transport public în Dealul Crucii, extinderea rețelelor de apă și canal, reabilitarea Blocului Fetelor, a Teatrului de Vară și a mai multor zone din oraș, investiții în transportul local etc., ca să enumerăm doar câteva dintre ținte. Sunt proiecte cu care instituția se laudă, la propriu, pe rețele de socializare.

Fala reșițenilor ne-a stârnit însă curiozitatea de a-i vedea și pe alții la lucru. Adică să vedem ce proiecte au depus celelalte primării din județ. Așa că am aruncat o privire pe „licitatiipublice.ro”, exact site-ul pe care se fălea primăria condusă de Ioan Popa. Acolo vedem că și Ion Chisăliță are motive de laudă. Numai că primarul din Moldova Nouă tace și face. Nu că Ioan Popa n-ar face, dar îi place să și vorbească. În timp ce Chisăliță lasă să vorbească… site-ul. Pe care citim că sunt în licitație publică proiecte care țintesc infrastructura de transport rutier intermodal în zona de frontieră, înființarea și dotarea unui centru multicultural, amenajarea de spații verzi adiacente acestui centru sau construirea unei baze sportive de tip 1 în cartierul Moldova Veche.

Nu departe, la Socol, se vrea o modernă sală de sport școlară, proiectul fiind urcat pe sistem. Bocșa vrea patru autobuze electrice noi și sisteme de alimentare. Băile Herculane vrea concesionarea serviciului de gestionare deșeuri. Carașova țintește modernizarea căminului cultural din satul Nermed, iar Teregova vrea reabilitarea și extinderea facilităților de captare, înmagazinare și tratare a apei și a conductelor de aducțiune.

Pe site-ul amintit, am văzut și proiecte care vizează consolidarea unor porțiuni din DN 57 Oravița-Moravița, protejarea și conservarea biodiversității Parcului Național Domogled-Valea Cernei, diverse dotări medicale etc. Nu le putem reda pe toate și nici valorile estimate, pentru că e motiv de mândrie și pentru noi să scriem că ar fi prea multe date și cifre. De aceea invităm cititorii să fie la fel de curioși ca noi și să studieze atent proiectele urcate de administrațiiile locale din județ pe site-ul amintit.

JCS-Ionel Ivașcu