Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Banii provin din vânzarea unui teren pentru dezvoltarea investiției TMD, bugetul municipiului fiind rectificat pe plus. Proiectul a ajuns și pe masa consilierilor locali, care au cerut câteva lămuriri despre rectificarea bugetară, lămuriri oferite de directorul economic al municipalității, Marius Preda!

„De la TMD am încasat aproape 2,5 milioane de lei, din care la această rectificare bugetară am bugetat 2 milioane de lei. Am avut niște obiective de investiții care sunt la un anumit grad de implementare. De obicei, la finalul lui octombrie se face un pic de curățenie și se verifică ce se poate implementa până la finalul anului și ce se poate prevedea pentru anul viitor. Am diminuat cheltuielile la ANL-ul de la Jupa cu 500 de mii și cu alte 600 de mii proiectul din Pipirig pentru revitalizarea spațiilor verzi, pentru că nu se pot finaliza în acest an.”, a explicat Preda.

Chiar și așa, Dragoș Curelea (USR) ar fi vrut lămuriri mai clare și mai concrete: „Aș fi vrut să aud clar, am luat 2,5 milioane de la TMD, ce facem cu banii, asta, asta și asta. Mai văd diminuări la previzionări taxe și impozite, înseamnă că nu am încasat? Știm clar, avem atâtea terenuri, atâtea clădiri, atâtea mașini!”

Tot de la directorul economic Marius Preda a venit răspunsul. Potrivit acestuia, la începutul anului, când se creionează bugetul, se fac niște previziuni, iar „spre final de an, verificăm cât am realizat din acel buget previzionat. Am încasat mai puțin decât previziunea, în fiecare an e la fel. La momentul actual suntem undeva la 70 la sută din cât am previzionat.”

La vot n-au fost probleme, așa că rectificarea a fost aprobată.

JCS-Răzvan Mihalcea