Bucurie de Sf. Maria pentru 17 familii din Copăcele, Zorile și Ohaba Mâtnic - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

COPĂCELE – Asociația Acasă în Banat a continuat campania „Dar din Dar” și de Sfânta Maria s-a îndreptat spre familii cu mulți copii, bătrâni singuri și persoane cu handicap din comuna Copăcele, la 25 km de Caransebeș. Mai ales că este o comună relativ izolată unde trăiește o comunitate de etnici ucraineni, alături de români!

Cea care le-a dat o mână de ajutor celor de la Acasă în Banat a fost asistentul social Maria Roshoca, o femeie deosebită care de aproape 30 de ani îi duce pe bătrâni la consult sau umblă pe la oraș să le ridice medicamentele, duce de mâncare nevoiașilor sau are grijă să le facă acte și câte și mai câte.

„Am reușit să ajungem cu ajutoare destul de consistente pentru 17 familii, unele foarte numeroase, unde am suplimentat pachetele cu ce am reușit să strângem din donații. Am fost foarte impresionați să regăsim și aici părinți abandonați de copiii plecați în străinătate sau copii abandonați de părinții plecați în străinătate. Copii care din lipsa a câteva sute de lei necesari pentru o pereche de ochelari riscă să-și piardă vederea. Sau copii crescuți prin multe abuzuri care azi întrețin familii întregi. Ne-am bucurat că am putut fi de ajutor și că, pe lângă bunurile donate, am oferit și primit la schimb un zâmbet de speranță și omenie. Mulțumim tuturor donatorilor care ne sunt aproape și care ne susțin pentru a putea să ne îndreptăm către cei care chiar au nevoie. Mulțumim Banca pentru Alimente Oradea/Timișoara pentru donația de 400 litri lapte, Asociațiilor Îngeri pentru Suflete și Școala Mamei Junior care periodic colectează și distribuie către ong-urile din zona noastră, inclusiv către noi, alimente sau bunuri”, au precizat cei de la Asociația Acasă în Banat.

Oamenii cu suflet mare care doresc să susțină mai departe inițiativele umanitare ale acestora pot face donații aici:

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
PayPal: [email protected]
Revolut: 0748918091

JCS-L.A.