Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Asemenea altor primării din judeţ şi din ţară, şi la Măureni, pentru finalizarea proiectelor în derulare, totul depinde de ordonanţa de actualizare a sumelor!

La unele proiecte se lucrează, a precizat primarul comunei, Brian Filimon, însă altele stagnează, constructorul aşteptând deblocarea plăţilor pentru lucrări: „Este în derulare proiectul de reabilitare şi modernizare a dispensarului, dar avem proiecte aprobate la CNI, cu care stăm şi aşteptăm. Avem grădiniţa, proiectul fiind în analiză la licitaţie, e vorba de construirea unei grădiniţe noi cu nişte milioane de euro, dar nu ştiu ce să mai spun de proiectele noastre că sala de sport, de pildă, o avem de un an în analiză pentru licitaţie la CNI. Acum am mai apărut pe lista sinteză şi cu creşa. Deci, pe hârtie stăm bine, dar fizic, concret, aşteptăm. Mie nu-mi place niciodată să ne luăm meritele când momentan aşteptăm şi lucrăm. Mai sărăcăcios, cum a fost anul ăsta, dar lucrăm“.

Despre dispensar, primarul spune că lucrările ar fi trebuit să fie finalizate, dar se lucrează foarte puţin la el: „Constructorul s-a clătinat din cauza banilor, însă acum cu pârghia aceasta şi ordonanţa de actualizare a sumelor, sperăm că îl deblocăm şi îl finalizăm. Constructorul a ajuns la uşi, la geamuri, partea decorativă de exterior, precum şi la interior, la instalaţii şi finisaj“.

Referitor la infrastructură, Brian Filimon a precizat: „Avem drumul comunal şi mai avem restul kilometrilor de străzi de asfaltat, pentru care avem şi proiect tehnic, dar ne mutăm pe planul naţional de investiţii Anghel Saligny“.

JCS-Alexandra Gorghiu