Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Componenții Secției de Box a C.S. Municipal Reșița își încarcă „bateriile“ pe Valea Cernei.

Zece dintre cei mai merituoși pugiliști reșițeni se află, în această perioadă, în stațiunea de pe Cerna, pentru un stagiu de pregătire de zece zile, cantonament ce se va încheia în data de 16 ianuarie a.c. Aceștia sunt: seniorii Ovidiu Berceanu, Andrei Dragomir (care a început stagiul mai târziu, fiind student), Alexandru Bibiricea, și mai tinerii lor colegi Daniel Anca, Robert Stancu, Nelu Rădeanu, Costel Ruță, Dănuț Bașu, Raul Bihari, Cătălin Olteanu. Antrenamentele, câte două ăe zi, sunt conduse de antrenorii Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț, și supervizate de maestrul Francisc Vaștag, directorul general adjunct al clubului.

„Fiindcă ne așteaptă un an important, conducerea clubului a găsit soluții pentru a ne asigura un cantonament la Băile Herculane, ce va câtări mult în obținerea de rezultate de referință pentru boxul reșițean, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Radu. Suntem cu zece sportivi, cei mai reprezentativi, în care ne punem mari speranțe, cu șanse la medalii și în 2015. E un stagiu de pregătire, pentru încărcarea bateriilor, cum se spune în termeni sportivi. Pentru că, începând cu data de 8 februarie a.c., avem prima competiție oficială. Și anume, Cupa României de seniori. Am ales Băile Herculane fiindcă este mai aproape de noi, și este o stațiune renumită. Până în momentul de față, sportivii s-au comportat onorabil. La început au avut puțină febră musculară, dar pregătirea se derulează foarte bine. Au înțeles că anul acesta este unul deosebit, mai ales pentru seniori. Pentru că este un an preolimpic și trebuie să confirme. Avem și noi pretențiile noastre și așteptăm rezultatele pe care ni le dorim cu toții“.

La rândul său, antrenorul Adrian Mărcuț, cel care se dovedește a fi mai exigent față de menținerea greutății tinerilor boxeri, a precizat: „După părerea mea, am început bine. Băieții sunt mobilizați. Avem și sportivi de mare perspectivă, mai începători, care sunt la primul cantonament. De aceea, fiindcă masa este foarte bună și efortul făcut îi determină să fie mai pofticioși, încercăm să-i educăm în privința alimentației raționale, pentru a nu pună prea multe kilograme care, la un moment dat, se dau destul de greu jos. Mai ales că vin după sărbători. Având în vedere că suntem în perioada acumulărilor, ne-am axat mai mult pe pregătire fizică generală. Condițiile sunt foarte bune“.