Borcean tranșează disputa pentru sediul PNL - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După ce PSD a pus ochii pe sediul liberalilor din Caransebeș, primarul Felix Borcean le-a transmis partenerilor săi să rămână acolo unde au sediul acum, în clădirea fostului IPEG!

Cei de la PSD și-au încordat puțin mușchii zilele trecute, încercând să obțină sediul PNL, pentru care a expirat contractul, contra votării noii organigrame a Primăriei. De înțeles, dacă ne gândim că social-democrații plătesc undeva la peste 2000 de lei pe lună la fostul IPEG, clădire privată, în timp ce liberalii scot mult mai puțini bani din buzunar pentru chiria pe care o plătesc municipalității. Ca să nu mai existe discuții, primarul Felix Borcean a lămurit această chestiune, făcând apel la tradiție, chiar dacă nu are acum cea mai bună relație cu liberalii.

„E un sediu de partid care deja are o tradiție acolo și nu cred că ar fi normal ca cineva să se instaleze cu altă siglă în acel sediu, nici nu este foarte mare, e ceva pentru care cineva a pus suflet acolo. Că e suflet curat, murdar, n-are importanță, e un sediu de partid care trebuie să rămână la acel partid, dacă acel partid mai este viu. Că mai sunt partide care mai au sigle pe acolo, PNȚCD spre exemplu, dar nu mai există sau nu mai au reprezentanți în Caransebeș. Ce s-ar întâmpla acum cineva să ia sediul PSD și să pună sigla PNL? Se poate și lucrul acesta. Cel mai bine e să ții la tradiție. PSD-ul să-și vadă de sediul lor acolo, că e foarte vizibil, e bun, poate costă mai mult fiind un spațiu privat, dar lumea știe că acolo e sediul PSD. La fel cum aici știe că e sediul PNL. Nu cred că ar fi cazul să intrăm într-o polemică legată de sedii și cine pune mâna pe ele în momentul de față. Nu sunt partizanul unei astfel de schimbări, cât ține de mine nu accept lucrul acesta, nu mi se pare normal”, a spus edilul la un post local de televiziune.

Chiar și așa, social-democrații nu trebuie să se supere pentru că ies câștigați pe alte planuri. Spre exemplu, cele ale societăților care aparțin de municipalitate, acolo unde în perioada următoare vor fi instalați în funcții cheie mai mulți membri sau apropiați PSD.

JCS-Nina Curiţa