Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta susţine primarul Caransebeşului vizavi de adresa prin care prefectul arată că închiderea Pieţei Gugulanilor nu are bază legală. Edilul ne-a spus şi că refuzul de a redeschide piaţa nu are nicio legătură cu relaţia tensionată dintre el şi Luminiţa Verdeş, reprezentanta pieţei!

Pentru Jurnal de Caraş-Severin, primarul Felix Borcean a spus că activitatea din pieţe nu seamănă cu cea din magazine şi nu poate fi organizată fără riscuri. „Oamenii se înghesuie, nu pot fi controlaţi. Piaţa este un talmeş-balmeş în care nu poţi impune 1,5 metri distanţă. Se speculează că nu deschid piaţa pentru că am o relaţie tensionată cu Luminiţa Verdeş. Fals. Menţinerea acestei măsuri este pentru binele oamenilor. Mai mult, sunt unii producători care şi-au deschis site-uri şi pagini de facebook şi vând virtual, fapt ce îi ajută şi după această criză. Din adresa prefectului nu rezultă că se impune redeschiderea pieţelor. Dacă primesc un ordin clar, motivat legal, care impune această redeschidere sau dacă apare o impunere legală de la Guvern, o deschid. Nu am patimi. Îl respect pe prefect, dar vremurile impun altceva“, ne-a spus Felix Borcean.

Ba mai mult, primarul a răspuns oficial prefectului judeţului, printr-o altă adresă în care, printre altele, precizează că: „votul cvasiunanim în Comitetul local pentru situații de urgență, în urma unei dezbateri de circa o oră, a decis suspendarea activității Pieței Gugulanilor pe perioada instituirii la nivel național a stării de urgență. (…) Având în vedere cele mai sus menționate, precum și escaladarea accentuată a cazurilor de infecții cu Covid-19 la nivelul județului și a întregii țări, dar și a declarării Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș drept spital suport pacienți Covid-19, considerăm că măsura suspendării activității pieței din Caransebeș trebuie să rămână în vigoare“.

Primarul Caransebeşului mai susţine că, după trecerea crizei COVID, se va ocupa personal de piaţă. „La Caransebeş vor vinde doar producătorii adevăraţi, certificaţi, nu toţi speculanţii care iau cartofi din Ungaria şi îi vând la Caransebeş. Nu mai merge aşa. Asta e marea problemă acum: că le-a rămas speculanţilor multă marfă pe stoc. Am lăsat deschise magazinele căpuşă de pe acolo, dar nu prea merg“, a mai spus Felix Borcean.

JCS- Nina Curiţa