Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, consideră că se impunea majorarea salariilor aleșilor locali, decisă marți în Camera Deputaților. Potrivit noilor reglementări, salariile primarilor și viceprimarilor se vor majora cu aproximativ 10%!

Borcean a spus totuși că decizia de majorare a fost una șmecherească, prin încercarea de introducere a parlamentarilor în rândul celor care să beneficieze de creșterile salariale, după care s-a renunțat la aceștia.

„E o decizie pe care a dat-o Parlamentul și care, recunosc, mi se pare justificată. Dacă toate calculele s-au făcut la salariul minim, la noi nu s-au adaptat acei coeficienți la salariul minim, noi suntem din 2019 cu aceiași coeficienți. Nu știu acum dacă e mare un salariu de 7 mii de lei la un primar care stă să încaseze din toate părțile și are atâtea… în fine, nu e nici de plâns, dar nici de râs. Doar că modul în care au soluționat problema aceasta a fost așa un pic șmecherește în Parlament, aducem și parlamentarii, ca să aibă ce lăsa, bine, nu mai dăm la parlamentari, dăm doar la aleșii locali. 10 la sută, nici nu știam, dacă ar fi făcut acea ajustare la salariul minim, să nu fim raportați la 2500, să fim la 3000 sau cât o fi acum, era suficient să facă doar această ajustare, nu trebuiau procente”, a spus primarul Caransebeșului.

Dacă până acum, Felix Borcean avea un salariu lunar brut de 13.520 de lei, de la 1 noiembrie, odată cu majorarea, va încasa 16.575 de lei brut în fiecare lună.

JCS-R.M.