Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Actualul edil se referă la candidatura sa din partea social-democraților pentru un nou mandat, anunțată de primii doi oameni din PSD la finalul anului trecut! Anunț contestat însă de mai mulți pesediști de frunte din Caraș-Severin, inclusiv președintele Silviu Hurduzeu vorbind de un sondaj pentru desemnarea candidatului pentru Caransebeș!

Felix Borcean consideră că președintele Hurduzeu este între ciocan și nicovală, fiind nevoit să păstreze un echilibru într-o organizație care nu e ușor de gestionat. „Președintele Silviu Hurduzeu e într-o situație destul de ingrată, nici nu l-am întrebat, ce să-mi spună? <<Sunt cu tine, dar nu pot să spun treaba asta!>>, ce să spună? El spune de sondaj, trebuie cumva să țină hățurile, PSD Caraș-Severin e un partid mare, nu e ușor de gestionat un organism de acest gen. Ce să spun mai mult când Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au spus un lucru foarte clar, ei nu au venit întâmplător la Caransebeș. Silviu Hurduzeu a fost atunci între ciocan și nicovală, era și nicovala, Luca Mălăiescu, Damian, Bebe Pasere, Isac, normal că a fost rezervat, este președinte, trebuie să fie un factor de echilibru, nu să sară în sus de bucurie că au spus cei doi că merg pe mâna mea. Silviu este între lupi aici, dar este un tip echilibrat, rațional, cumpătat, multe calități pe care mulți politicieni nu le au, și nu o spun așa, că eu nu-s genul care să perii pe nimeni.”, a spus Felix Borcean.

Edilul are încredere, în continuare, în cuvântul lui Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu și se bazează pe înțelegerea avută cu aceștia: „Eu mă raportez la persoanele care mi-au girat mie intrarea în PSD și cu care am avut această înțelegere, un <<gentleman agreement>>. Eu nu am semnat un contract cu cineva în care să se spună <<tu ești sută la sută candidatul partidului>>, eu nu am făcut niciun fel de negociere cu PSD când am semnat adeziunea, nu am un protocol, nu m-am vândut pe ceva, nici nu am luat, nici nu am dat, poate că am greșit aici. Poate că trebuia să negociez la sânge intrarea mea în PSD. Am intrat din respect și de rușine față de Sorin Grindeanu și am zis <<merg pe mâna lui>>, pentru că pe mâna lui am mers și în 2020, sau el a mers pe mâna mea și a fost o mână câștigătoare și o rețetă de succes. Încă mă bazez pe acest <<gentleman agreement>> care poate exista și în politica românească. Până la proba contrarie, am încredere!”

Cât despre apropiata competiție electorală, Borcean spune că nu se teme de așa ceva și-și dorește doar mandatul de primar, nu alte onoruri pe la București, la județ sau în alte funcții. Nu se teme nici măcar de posibilii contracandidați, unii dintre ei potențiale nume noi în alegerile locale din Caransebeș. „ Domnul Damian era întotdeauna, în anii trecuți, candidatul PSD, dar până la 8 martie, după marțișoare nu mai era. Va avea avea AUR candidat, care poate fi chiar dl Damian, va fi un candidat nou de la PNL (Dumitru Rujan-n.r.), un candidat nou de la USR-Forța Dreptei-PMP, în fiecare an au fost candidați noi. Bebe Pasere are partidul lui, PRO România.”, a încheiat Felix Borcean, convins că ar fi păcat ca PSD să nu fructifice anii lui de experiență în administrația locală.

JCS-R.M.