Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – „Cartierul Valea Cenchii va avea apă și canalizare”. Asigurările-i aparțin primarului Caransebeșului, Felix Borcean, care a discutat luni, împreună cu viceprimarul Marius Isac,  cu mai mulți locuitori din zonă, despre problemele pe care le au aceștia, mai ales în zilele foarte călduroase.

Locuitorii din Valea Cenchii i-au spus primarului Borcean că sunt dispuși să aștepte până când se va finaliza și faza a doua a proiectului ISPA prin care se va introduce apa și canalizarea, însă rugămintea lor pentru municipalitate a fost aceea de a se găsi macar o soluție provizorie pentru alimentarea cu apă. „Minibarajul care este sus, alimentat din izvor, care ne asigură puțina apă, vara după 3 zile de caniculă nu mai are un strop și rămânem pe uscat, ajutați-ne să găsim o soluție, sigur mai trebuie curățat, poate ne puteți ajuta cu vreun utilaj, venim și noi să ajutăm. Dacă am avea apă tot timpul acolo, nu am avea probleme”, au spus oamenii, care au propus și forarea unui alt puț care să alimenteze minibarajul.

Vineri la ora 10 mergem sus pe deal, acolo la minibaraj, împreună cu dumneavoastră și vedem ce soluție adoptăm, dar de rezolvat trebuie să vă rezolvăm problema, măcar temporar, până se va finaliza proiectul mare de introducere a rețelelor de apă și canalizare”, le-a transmis edilul locuitorilor din Valea Cenchii. Aceștia i-au mai cerut primarului Borcean și ca Primăria să amplaseze niște limitatoare de viteză pentru că străzile din Valea Cenchii sunt proaspăt asfaltate și au devenit foarte tentante pentru unii amatori de senzații tari pe două sau patru roți.