Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit datelor prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică judeţeană în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural ce a avut loc luni, pe toată perioada anului trecut au fost consiliate şi testate 1.138 de persoane în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul infecţiei HIV/SIDA.

De asemenea, pe segmentul tuberculoză, au fost examinaţi 899 contacţi şi 681 de suspecţi. Un singur caz de sifilis a fost înregistrat anul trecut şi au fost testate 125 de gravide. „S-au înregistrat zece cazuri de infecţii nosocomiale, dar acestea reprezintă cazuri izolate care nu justifică acţiuni speciale. Le ţinem sub supraveghere, cu atât mai mult cu cât nu toate aceste cazuri sunt raportate“, a precizat dr. Dragoş Luca, directorul DSP, la solicitarea prefectului Silviu Hurduzeu.

Numărul de infecţii respiratorii înregistrat în 2012 se ridică la 14.159, iar al pneumoniilor – la 7.387. „Numărul de afecţiuni respiratorii a crescut mult în vara anului trecut, dar a scăzut până în prezent, la fel cum s-a întâmplat şi cu cazurile de hepatită. Este şi meritul imunizărilor, 24.688 de vaccinări fiind efectuate anul trecut“, a mai amintit doctorul Dragoş Luca.

Flavius Rotariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber