Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La fel ca toți sportivii din lume, în aceeași situație dificilă se află și handbaliștii de la CSM Reșița!

Chiar dacă antrenorul Bojan Butulija ține legătură cu jucătorii prin rețelele de socializare, atunci când vor reveni în sală, handbaliștii vor avea nevoie de câteva săptămâni bune de pregătire pentru a reintra în formă.

„Avem un grup online, unde țin legătura în permanență cu jucătorii. Vom vedea când ne reunim cine a respectat antrenamentele. Să sperăm că ne vom reuni cât mai repede. Pe mine mă ajută foarte mult ieșirile în aer liber la mișcare. În fiecare zi alerg, îmi place să alerg și pot spune că sportul este ca un drog pentru mine. Nu pot trăi fără mișcare. Mi-e dor de Sala Polivalentă, de public, de băieții din echipă, de antrenamente și de comunicarea cu jucătorii. Asta este, vom rezista și trebuie să respectăm regulamentele. Le-am dat jucătorilor câteva programe de antrenament, dar până la urmă fiecare se pregătește după posibilități. Nu pot să facă mare lucru decât să se întrețină în sensul că pot să alerge în fiecare zi aproximativ 30 de minute. Când ne vom reuni va fi foarte dificil să reintrăm în forma pentru handbal. Jucătorii au stat două luni fără handbal și sincer nici nu știu ce decizie va lua Federația Română de Handbal. Mi se pare foarte dificil să continuăm cu jocurile. Din punctul meu de vedere, dacă ai stat două luni de zile, cel puțin ai nevoie de șase săptămâni de pregătire. Cam atât durează și o pregătire de vară. Este periculos pentru jucători să înceapă competiția după doar o săptămână sau două de antrenamente”, a declarat Bojan Butulija, antrenorul echipei CSM Reșița.

Federaţia Română de Handbal a anunţat miercuri că sezonul va fi reluat începând cu 31 mai. Toate etapele se vor disputa fără spectatori, însă dacă starea de urgenţă va fi prelungită după 14 mai, sezonul va fi “îngheţat”, aşa cum au decis mai multe federaţii din Europa!

JCS-Ștefan Moraru