Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanul Bogdan Ibănișteanu a participat în perioada 2-3 mai la un eveniment sportiv caritabil, cu scopul de-a strânge bani pentru copiii cu autism. A trebuit să alerge 100 de km în 24 de ore, lucru care s-a și întâmplat!

Ibănișteanu a reușit chiar să alerge mai mult, cronometrul după 24 de ore indicând că a parcurs 102,36 km. La finalul concursului, acesta s-a clasat pe locul 78 din 150 de concurenți, iar 120 dintre ei au reușit să atingă borna de 100 de km.

„Nu știu cum să descriu în cuvinte această experiență, dar cu siguranță a fost cea mai grea cursă sportivă a mea! Am alergat din cartierul Muncitoresc până la Casa Bănățeană, apoi până la Șură și înapoi. Dacă începutul a fost entuziasmant, odată cu trecerea orelor totul devenea din ce în ce mai greu. După primele 8 ore fără pauză, a venit primul gând negativ, dar am încercat să rămân pozitiv și am continuat. Pe lângă efortul fizic care este unul greu de descris în cuvinte, mai este și cel mental, care te poate învinge cât ai clipi. Dacă nu privești mereu spre obiectivul ce te-a determinat să începi și dacă nu ți-l dorești cu adevărat, vei ceda. Cel mai greu mi s-a părut noaptea și dimineața pentru că eram obosit, ploua și era și frig afară. Din ce știu, eu din donații am strâns contravaloarea a 327 de km, iar 1 km înseamnă 10 lei. Mă bucur că am participat împreună cu alți 150 de sportivi din întreaga țară și peste două mii care au donat, printre care și voi, la acest proiect caritabil pentru copiii cu autism!”, a declarat Bogdan Ibănișteanu.

Reșițeanul este instructor de înot la Dynamic Gym & Spa din Caransebeș, dar și membru al Clubului Sportiv de Înot Reșița 07. Concursul s-a desfășurat în condițiile actuale ale stării de urgență: de la orele 10-22 în zona domiciliului fiecărui concurent și între orele 22-6 în domiciliu (apartament, casă, curte, acoperișul blocului, etc.). Distanța parcursă de fiecare concurent a fost monitorizată printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil sau pe ceasul inteligent, care a transmis datele organizatorilor evenimentului.

JCS-Ștefan Moraru