Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Orașul a primit banii pentru modernizarea drumurilor de acces spre două importante zone de agrement, iar licitația este în toi pentru 4 autobuze electrice. Vizavi de o pistă de biciclete și de autobaza pentru autobuzele electrice, autoritatea locală are probleme cu un proiectant cu care a ajuns și în justiție…

Bocșa se numără printre localitățile cărășene care au reușit să obțină, zilele trecute, finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. Este vorba despre un proiect vizând reabilitarea și modernizarea străzilor Medreșului și Izvor, ce beneficiază de o finanțare de 7.134.061,74 de lei din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„În proiectul pentru străzile Izvor și Medreșului este vorba despre două străzi care asigură accesul cetățenilor spre cele două zone de agrement, în zona Izvor și în zona Lacului Medreș, spune Mirel Patriciu Pascu, primarul orașului Bocșa. Cea spre Lacul Medreș, pe lângă trama stradală, va cuprinde și o pistă de biciclete“.

Legat de autobuzele electrice, de un nou traseu de piste de biciclete și autobaza – de pe strada Dognecei, de pe drumul care duce spre respectiva localitate, imediat la ieșirea din oraș –, șeful administrativului bocșean a precizat: „Pentru autobuze, sunt emise hârtiile, avem trei ofertanți care sunt în finală, sperăm să adjudece unul dintre ei. Nu este încă finalizată procedura de atribuire. Au fost două loturi, unul pentru achiziția a 4 autobuze electrice și unul pentru piste de biciclete și autobaza unde să parcheze autobuzele respective, unde avem probleme cu proiectantul, suntem în contestații pentru că nu răspunde la clarificări la ADR Vest, și suntem la Curtea de Apel Timișoara. Am câștigat la Curtea de Apel, le-am trimis sentința prin care-i obligă să răspundă la clarificări la ADR Vest. Și le-am dat termen de 5 zile să răspundă la toate clarificările. Dacă nu vor răspunde – 5 zile vor fi luni – și nu putem să ajungem la o înțelegere cu ei, sigur vom apela și la alte mijloace legal-juridice, inclusiv la plângeri penale. Pentru că pun în pericol accesarea fondurilor și desfășurarea proiectului respectiv pe ADR Vest“.

JCS-Antoniu Mocanu